DGS sınavı ne zaman? başvurular başladı mı?

DGS sınavına girecek öğrenciler için sınav günü yaklaşırken, başvuruların ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. ÖSYM tarafından yapılacak olan DGS sınavı için az bir zaman kaldı. Peki DGS sınavı ne zaman? Sınav ücretleri ne kadar? konuyla ilgili merak edilenler, Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberlerinde...

DGS sınavı ne zaman? başvurular başladı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DGS sistemi eğitimini lisansa tamamalamak isteyen öğrencilerin, 2023 DGS başvuruları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından 16 Temmuz tarihinde yapılacak olan DGS sınavı başvurularının ne zaman başlayacağı, yayımlanan 2023 sınav takvimi sonrasında belli oldu. 

DGS sınavı ne zaman? başvurular başladı mı?

ÖSYM tarafından yapılacak olan DGS sınavı için az bir zaman kaldı. Peki DGS sınavı ne zaman? Sınav ücretleri ne kadar? konuyla ilgili merak edilenler,işte detaylar
2023 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?
DGS başvuru işlemleri 26 Mayıs'ta başlıyor. 5 Haziran'da ise sona eriyor.
DGS 2023 SINAVI NE ZAMAN? 
DGS 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak.
DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 
DGS başvuru işlemi, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak.

DGS sınavı ne zaman? başvurular başladı mı?
DGS BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? 
DGS ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavıdır. Dikey Geçiş Sınavına yükseköğretim kurumlarının 2 yıllık ön lisans programını başarı ile tamamlamış olan öğrenciler girebilir. Bunun dışında açık öğretimden de 2 yıllık bölüm bitirenler DGS'ye girme hakkına sahiptir.
Dikey Geçiş Sınavına giren öğrenciler başarılı bir puan alırsa herhangi bir yüksek öğretim kurumunda tamamlamış oldukları eğitimi 4 yıla tamamlarlar. Lise mezunu, açık öğretim 4 yıllık lisans mezunu ya da lisans mezunları DGS'ye giremez. DGS sınavı yükseköğretim kurumlarının lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen öğrencilerin girmesi gereken bir sınavdır.