Develi'den büyük başarı! Türkiye ikincisi oldular!

Sosyalfest Türkiye finallerine kalan Develi Ahmed İslamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Akif Şimşek, 'Atıkları Dönüştür, Mahalleyi Yeşillendir' projesiyle, sıfır atık kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

Develi'den büyük başarı! Türkiye ikincisi oldular!

Develi Ahmed İslamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Akif Şimşek'in, danışman öğretmeni Ünal Kılıçarslan rehberliğinde hazırladığı ‘Atıkları Dönüştür, Mahalleyi Yeşillendir’ başlıklı projesi, Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) çerçevesinde gerçekleştirilen Sosyal Model Tasarım Yarışmalarına katılan toplamda 3782, lise düzeyindeki  668 proje arasında Türkiye ikincisi oldu.
Lise kategorisinde Türkiye finallerine, Kayseri'den sadece iki okul katılmış olup Türkiye finallerinde, Develi Ahmed İslamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Türkiye ikincisi olarak Kayseri’yi temsil etti.

Develi'den büyük başarı! Türkiye ikincisi oldular!
Projenin paydaşlarından olan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise öğrencinin standını özel bir ilgiyle ziyaret ederek başarı temennilerini ve tebriklerini iletti.
Develi Ahmed İslamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi , 'Öğrencilerimizin başarılarının devamını diler,  danışman hocalarımızı, okul Müdürümüz Adem Gülhan'ı tebrik ederiz. Destekleri için Develi İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Arslan ve Develi Kaymakamı  Yusuf Turan' a teşekkür ederiz. Milli sosyal bilimler hamlesi ile Türkiye'nin ve dünyanın insan ve toplum merkezli sorunlarına yenilikçi çözümler geliştirilmesini amaçlamaktadır.' ifadelerini kullandı.

Develi'den büyük başarı! Türkiye ikincisi oldular!
PROJE ÖZETİ;
‘Yeşil Mahalle Dönüşümü: Sıfır Atık, Sonsuz İyilik’ başlıklı bu projede öğrencimiz, ülkemizde son yıllarda uygulamaya başlanan sıfır atık projesinin bizatihi mahalle ortamlarında uygulanması ve muhtarlık müessesesinin devamına yeni bir alternatif sunmaktadır. Yani muhtarlarımız, bu proje sayesinde sıfır atık ve yeşil mahalle çalışmaları noktasında aktif görevler alacak ve bu sayede muhtarlık kurumu daha da etkin hale gelecektir.