Develi'de yıllardır 'İyilik Abisi' olarak biliniyordu! Bundan sonra böyle anılacak

Develi'de yardım faaliyetleriyle tanınan ve geniş bir gönüllü ağı oluşturan 'İyilik Abisi' hareketi, kurumsal kimliğe kavuştu. Yeni adıyla faaliyetlerini sürdürecek oluşumun hedefleri ve çalışma alanları da açıklandı. Peki, yeni dönemde neler değişecek?

Develi’de uzun süredir ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetleriyle tanınan ve kamuoyunda ‘İyilik Abisi’ olarak bilinen gönüllü oluşum, yeni bir döneme adım attı. Bugüne kadar gönüllülük esasına göre çalışmalarını sürdüren yapı, bundan sonra faaliyetlerine resmi bir dernek çatısı altında devam edecek.

Yapılan açıklamayla birlikte, yardım faaliyetlerinin daha kurumsal bir yapıyla yürütülmesi amacıyla kurulan derneğin adının DEVDER (Dayanışma, Eğitim ve Yardım Derneği) olduğu duyuruldu. Dernek yönetimi, bugüne kadar sürdürülen yardım çalışmalarının aynı anlayışla devam edeceğini belirtti.

Yıllardır sürdürülen çalışmalar yeni bir yapıya kavuştu

Develi’de özellikle ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım organizasyonları, eğitim destekleri ve sosyal dayanışma faaliyetleriyle bilinen oluşum, resmi statü kazanarak faaliyet alanlarını daha geniş bir çerçevede sürdürmeyi hedefliyor.

Açıklamada, dernekleşme sürecinin daha planlı, daha güçlü ve daha şeffaf bir çalışma anlayışı oluşturmak amacıyla hayata geçirildiğinin altı çizldi.

Hangi alanlarda faaliyet gösterecek?

Dernek tarafından paylaşılan bilgilere göre DEVDER; yurt içi ve yurt dışı yardım faaliyetleri, temel gıda yardımları, afet destek çalışmaları, eğitim yardımları, çocuklara yönelik bayram destekleri, engellilere yönelik sosyal yardım faaliyetleri, kurban bağışı organizasyonları ile çeşitli dayanışma projeleri yürütecek.

Yönetim tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar destek veren gönüllülerin ve bağışçıların katkılarıyla birçok ihtiyaç sahibine ulaşıldığı, yeni dönemde de aynı hassasiyetle çalışmaların sürdürüleceği vurgulandı.

Yeni adresinde hizmet verecek

DEVDER’in merkezinin Develi’de Yeni Hastane mevkiinde, Migros Market arkasında hizmet vereceği belirtildi. Dernek yönetimi, hayırseverler ve gönüllülerle birlikte sosyal yardımlaşma faaliyetlerini büyütmeyi amaçlıyor.

Kuruluşun duyurusunda ayrıca internet sitesi ve sosyal medya hesaplarının da hizmet vermeye başladığı belirtilirken, önümüzdeki süreçte çevrim içi bağış sisteminin de devreye alınmasının planlandığı belirtildi.

Develi'de yıllardır 'İyilik Abisi' olarak biliniyordu! Bundan sonra böyle anılacak