Develi'de yaprak dökümü sürüyor! Bir kurum daha ilçeden gidiyor
Develi'de yıllardır kullanılan bir hizmet daha ilçeden çekiliyor. Daha önce peş peşe yaşanan gelişmelere bir yenisi eklenirken, vatandaşlara gönderilen mesajdaki 'Kayseri' detayı ise dikkat çekti. Peki, 1 Eylül itibarıyla Develililer için ne değişti?
Develi’de vatandaşların günlük işlerini kolaylaştıran hizmet noktalarından biri daha eksiliyor. İlçe merkezinde uzun yıllardır aynı adreste faaliyet gösteren şubeyle ilgili alınan karar, müşterilere gönderilen mesajla ortaya çıktı.
Mesajda 1 Eylül 2026 tarihi işaret edilirken, bundan sonraki işlemler için Kayseri’deki şubenin adres gösterilmesi dikkat çekti. Bu gelişme, Develi’de daha önce yaşanan benzer kapanmaları da yeniden gündeme taşıdı.
Müşterilere tek tek mesaj gönderildi
Develi Belediye İş Merkezi’nde uzun süredir hizmet veren Türk Ekonomi Bankası (TEB), ilçedeki şubesini kapatıyor. Banka tarafından müşterilere gönderilen bilgilendirme mesajında, 1 Eylül 2026 tarihinden itibaren bankacılık hizmetlerinin Kayseri Şubesi üzerinden sürdürüleceği bildirildi.
Bu karar eski defterleri yeniden açtı
TEB’in aldığı karar, Develi’de son yıllarda yaşanan banka şubesi kapanmalarının son halkası oldu. Daha önce Akbank ilçedeki şubesini kapatmış, geçtiğimiz yıl aralık ayında ise Yapı Kredi Bankası Develi’deki faaliyetlerine son vermişti. TEB’in de çekilmesiyle ilçede son yıllarda üç banka şubesi kapanmış oldu.
Asıl sıkıntı şimdi başlıyor
Son karar özellikle işlemlerini şubeden gerçekleştiren TEB müşterilerini yakından ilgilendiriyor. Develi’de şube hizmetinin sona ermesiyle yüz yüze işlem yapmak isteyen müşterilerin Kayseri’deki şubeye yönelmesi gerekecek.
Peş peşe gelen üç kapanma ise Develi’de banka şubelerinin geleceğini yeniden gündeme taşıdı. İlçede yıllardır hizmet veren bankaların birer birer çekilmesi sonrası, bu zincire başka bir şubenin eklenip eklenmeyeceği şimdiden merak konusu oldu.

