Develi'de Veteriner teknikeri şehit edilmişti! Soruşturmada yeni gelişme…

Develi'de aracı gasp edilen veteriner teknikeri Mikail Bozlağan'ın şehit edilip, İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı düzenlendiği terör saldırısında yeni bir gelişme yaşandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada kararını verdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

Develi'de Veteriner teknikeri şehit edilmişti! Soruşturmada yeni gelişme…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Ekim 2023 tarihinde Develi’de teröristler tarafından aracı gasp edilen veteriner teknikeri Mikail Bozlağan, silahla ateş edilerek katledilmişti. Gasp edilen araç ile de Ankara’da İçişleri Bakanlığı önünde bombalı eylem gerçekleştirilmişti. Soruşturmayı yürüten Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma ile ilgili kararını verdi.

Tarihler 1 Ekim 2023’ü gösterirken, Ankara’da İçişleri Bakanlığı önünde PKK terör örgütü mensupları tarafından bombalı bir saldırı gerçekleştirildi. Bir araçla Bakanlık girişine gelen teröristler, binaya girmek isterken, kahraman polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Olayda bir polis memuru yaralandı.

Olayla ilgili yapılan soruşturma kısa sürede saldırının Kayseri bağlantısını da ortaya çıkardı. Bombalı saldırıda kullanılan aracın Kayseri’nin Develi İlçesi’nde kayıtlı olduğu anlaşıldı. Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.

Saldırıyı yapan PKK’lı teröristlerin eylemden bir gün önce Kayseri’nin Develi ilçesinde Mikail Bozlağan’a ait aracı gasp ettikleri, Bozlağan’ı da şehit ederek Adana üzerinden Ankara’ya gittikleri ve eylemi bu araçla gerçekleştirdikleri ortaya çıkmıştı. 

6 aylık bir çocuk babası olan Bozlağan’ın öldürülmesi olayını soruşturan Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, 1’i başsavcı vekili olmak üzere 2 savcı görevlendirdi. 1 Ekim 2023’ten bu yana geniş çaplı soruşturma yürüten Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, olayı gerçekleştiren faillerin Ankara’da yakalanması ve söz konusu terör eyleminin Ankara’da gerçekleşmesi nedeniyle yetkisizlik kararı alarak, dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da talebi kabul ederek, şehit edilen Bozlağan’ın dosyasının, Ankara’da yürütülmekte olan soruşturma dosyası ile birleştirilmesine karar verdi.