Depremi fırsat bildiler

Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük deprem felaketini fırsat bilen hırsızlar, yeni yöntemlerle yüzünü göstermeye devam ediyor. Hırsızlar bu sefer de denetim için görevlendirildiklerini söyleyerek evlere giriyorlar.

Depremi fırsat bildiler

10 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrası hırsızlar yeni yöntemlerle ortaya çıktı. Zümrüt Mahallesi’nde evleri denetlemeye geldiklerini söyleyen hırsızlar, vatandaşlara evleri boşaltmaları gerektiğini söyleyerek evleri didik didik ediyor.
 

DENETİME GELDİK EVİ BOŞALTIN DEDİLER
Denetime gelenlerin Kayseri’nin de afet bölgesi olduğunu söyleyince durumdan şüphelendiklerini dile getiren bir vatandaş, “Evimize geldiler. Denetim için görevlendirildiklerini söylediler. Müsaade ettik. Sonrasında hemen evi boşaltmamız gerektiğini söylediler. Biz inanmadık ama gidenler olmuş evlerine de girilmiş. Bunlar hırsız kimse inanmasın. Böyle gelen olursa da kimlik sorsunlar” ifadelerinde bulundu.
 

“KAPILARINIZI KİLİTLEYİN”
Başka bir vatandaş ise, “Öncelikle çok geçmiş olsun ama şunu söylemek istiyorum lütfen evden çıkarken kapılarınızı iyice kilitleyin. Alelacele çıkanlar da lütfen geri dönsün ve kapılarını kilitlesinler. Ülkemiz şu durumdayken bile hırsızlar fırsatçılık yapıp binalara dadanmış durumda. 2. günkü depremde gündüz olan depremde biz kendimizi can havliyle dışarı atmışken hırsızlar peşi sıra binamıza girip tek tek kapılarımızı yoklamışlar. Lütfen herkes dikkatli olsun” dedi.
>>Selma Kan