Depremden sonra yardıma ilk onlar koşuyor: Kayseri'de ödüllü yarışma!
Kayseri Tabip Odası, tıp öğrencilerine yönelik olarak Deprem Sonrası Acil Sağlık Hizmetleri Kursu düzenleneceğini duyurdu.
Kayseri’de tıp öğrencilerine yönelik ‘Deprem Sonrası Acil Sağlık Hizmetleri Kursu’ düzenlenecek. Kayseri Tabip Odası öncülüğünde gerçekleştirilecek eğitimde, deprem ve benzeri afetlerin ardından acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin uygulamalı eğitim verilecek.
22 Ağustos’ta gerçekleştirilecek
22 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 10.00-16.30 arasında gerçekleştirilecek kurs, Melikgazi Belediyesi Tabipler Bahçesi’nde yapılacak. Kursun özellikle tıp öğrencilerinin afet koşullarında sağlık hizmetlerine yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor.
Sınırlı kontenjan uyarısı
Kurs açık alanda uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Eğitim kapsamında katılımcılara afet sonrası sağlık hizmetlerine ilişkin pratik çalışmalar sunulacak. Kursun kontenjanının ise sınırlı olduğu belirtildi.
Para ödülü verilecek
Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara kurs sonunda sertifika verilecek. Ayrıca düzenlenecek bilgi yarışmasında dereceye girenlere para ödülü verileceği açıklandı. Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye ise 1.500 TL ödül verilecek. Organizasyonda Kayseri Tabip Odası’nın yanı sıra Melikgazi Belediyesi, Sağlık Bakanlığı, AFAD, Türk Kızılay, Erciyes Üniversitesi ve ilgili sağlık kuruluşlarının da katkıları bulunuyor.