Deprem Uzmanından Sarız Fayı Açıklaması

Kayseri Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, sosyal medya üzerinden kendisine yöneltilen deprem sorularına yanıt vermeye devam ediyor. Evsen, Sarız Fayı hakkında neler söyledi? Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Deprem Uzmanından Sarız Fayı Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, bir vatandaşın Sarız fayı sorusuna yanıt verdi.

Bir vatandaş, ‘Hocam bir maden müh. arkadaşım Sarız fayı daha tehlikeli dedi. Deprem tekrarlama periyodu ve yapabileceği büyüklük nedir? Kayseri merkez için yıkıcı olur mu?’ diye soru sordu.Evsen de, ‘Sarız fayı hakkında net bilgiler yok. Literatüre 2012 yılında girdi’ diye yanıt verdi. Evsen, daha önce Sarız'da meydana gelen depremin ardından 'Artık Kayseri 3. bölgeden çıktı' diye dikkat çeken bir açıklamada bulunmuştu. 
Evsen, bir takipçisinin, ‘Millete korku ve panik pompalıyorsunuz depremin olacağını kimse bilemez’ yorumuna ise, dikkat çeken bir yanıt verdi. Depremin ne zaman olacağını hiç kimsenin bilemeyeceğinin altını çizen Evsen, ‘Alakası yok. Siz korkmayın o zaman. Herhangi bir tedbir almayın. Kendinizi bilinçli bireye dönüştürmeyin. Evinizde bir risk varsa tedbir almayın. Siz bilirsiniz. Elbette depremin oluş zamanını bilemiyoruz’ ifadelerini kullandı.
Evsen, ayrıca MTA’nın Türkiye Diri Fay Haritası’nı güncellediğini belirterek, ‘Talas ve Erkilet fay zonlarında güncelleme var’ dedi.