Deprem Uzmanından deprem açıklaması – Kayseri Deprem Haberleri

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde bugün saat 11:22'de meydana gelen deprem korku ve paniğe yol açtı. Kayseri'den de hissedilen depremin ardından Yer Bilimci Baturhan Öğüt, açıklamada bulundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde… 

Deprem Uzmanından deprem açıklaması – Kayseri Deprem Haberleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yer Bilimci Baturhan Öğüt, bugün Kahraman Maraş’ın Göksun İlçesi’nde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklamada bulundu. Daha önce 5 Eylül’de bu büyüklükte deprem olabileceği yönünde ön görüde bulunduğunu aktaran Öğüt, devamlerlerin devam edeceğini söyledi. 
Kayseri’den de hissedilen depremin ardından, sosyal medya hesabından, “Kahramanmaraş Göksun’da 4,6 büyüklüğünde bir deprem oldu. 5 eylülde ki yazımda burada bu büyüklüklerde depremlerin olabileceğini tekrardan yazmıştım. Bu büyüklerde depremler devam edecek” ifadelerini kullandı. 
Öğüt, 5 Eylül’de de, “Olasılığı mevcuttur. Ayrıca Saimbeyli – Pozantı – Göksun - Kozan arasında jeolojik formasyonları kesen kırıklar mevcut, bu kırıklarda üzerine binen yüke dayanamayarak 4,1 ilâ 4,8 arasında bir takım depremler üretebilir” demişti.