Deprem Uzmanı Göksun depremi hakkında önemli bilgi verdi

Kayseri'den de hissedilen saat 19:25'te Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş da açıklamada bulundu. Detaylar haberimizde...

Deprem Uzmanı Göksun depremi hakkında önemli bilgi verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş da bilgilendirme paylaşımı yaptı.

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘Göksun (#Kahramanmaraş)
Göksun'un hemen GB'sında Huğtaş civarında, Çardak Fay Zonu'nun batı ucunda, genişleme bölgesinde 30.10.2023, 19:25 Mw=4.3
büyüklüğünde artçı bir deprem oldu.’

Depremin tetiklenmiş küçük bir deprem olduğunu söyleyerek vatandaşı rahatlatan Demirtaş, ‘Bugünkü M=4.2 deprem 154. artçı/tetiklenmiş küçük deprem olup, anormal bir durum söz konusu değildir. Bölgede gerek artçı ve gerekse deformasyon bölgesinde, ikincil kısa kırıklar üzerinde olan bağımsız tetiklenmiş #deprem sayıları ve büyüklükleri giderek sönümlenmektedir’ diye konuştu. 
Demirtaş, son olarak, ‘Fay zonunun uç kesimlerinde ve deformasyon bölgesinde, küçük pürüzler üzerinde, zaman zaman ara sıra 4.0 ile 5.5 aralığında bu tür artçı/tetiklenmiş bağımsız depremlerin olması gayet normal.  Korku depremleri üreterek kendilerine rant sağlayanlardan uzak durun!’ diye konuşmasını bitirdi.