Deprem Bilimci Ercan: Anadolu gerildi, beklemede

Deprem Bilimci Ahmet Ercan, son zamanlarda peş peşe deprem meydana gelmesinden dolayı önemli açıklamalarda bulunarak 'Anadolu gerildi gerildi durdu. Beklemede…' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'ini Kayseri haberlerinde…

Deprem Bilimci Ercan: Anadolu gerildi, beklemede
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem Bilimci Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından son zamanlarda meydana gelen depremler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Bugün, Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde saat 09.05’te yerin 18 kilometre derinliğinde 4 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı olmamasına rağmen vatandaş vatandaşlar korku ve panik yaşadı. 

Meydana gelen depremin ardından uzman isimler açıklamalarda bulundu. Jeoloji Uzmanı Adnan Evsen, sosyal medya hesabından deprem ile ilgili şu paylaşımda bulundu; ‘#Kayseri #Yahyalı #Kup mahallesi #Sarız Fayının güneyinde #Aladağ ilçesinin kuzeyinde fay tanımsız bölgede 4.1 Mw büyüklüğünde deprem olmuştur. #Adana Bu büyüklükteki depremler 6 Şubat sonrası için normaldir.’ ifadeleri yer alıyor.

‘Depremden önce depremcikler kudurur’

Deprem Bilimci Ahmet Ercan ise meydana gelen depremler için ‘günübirlik önlem alınmaz’ diyerek depremin tehlikeli boyutuna değindi. Ercan; ‘Depremden önce depremcikler kudurur, sonra derin bir dinginlik başlar. Sonra da deprem vurur. Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede... Depremler için günübirlik, ya da birkaç yıl öncesinden önlem alınamaz’ dedi.