Demirtaş'tan Sarız fayı açıklaması - Deprem Haberleri

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Sarız fayı hakkında açıklamada bulundu. Toplamda 35 yıllık tecrübesiyle verdiği bilimsel açıklamalarla korku ve paniğin önüne geçmeye gayret gösteren, Demirtaş, Hollandalı Frank Hoogerbeets'e de göndermede bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Demirtaş'tan Sarız fayı açıklaması - Deprem Haberleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Sarız fayı hakkında açıklamada bulundu. 
‘Malatya Fay Zonu ya da Sarız Fay Zonu ile ilgili olarak büyük deprem üretmeye çalışanlar olabilir, lütfen dikkate almayın’ diye vatandaşı uyaran Demirtaş, bugün meydana gelen deprem hakkında, ‘Deprem Kayseri'ye yaklaşık 175k uzaklıkta olmuştur. Gevşek zemin ve yüksek katlı binaların olduğu yerlerde depremin hissedilmesi gayet normal’ dedi.
Bugün Türkiye’de meydana gelen iki deprem hakkında açıklamada bulunan Frank Hoogerbeets’e de göndermede bulunan Demirtaş, ‘Yeni nesil deprem tahmincisi (o neyse?) Hollandalı Frank Hoogerbeets sözde bilimsel süsü vererek, deprem kestirimi yaptığını zanneden, sadece Türkiye'de yer edinmeye çalışan yabancı bir deprem falcısıdır. Depremlerin gezegen dizilmeleri ile uzaktan yakından ilgisi yok’ ifadelerini kullandı.