Demirtaş, Bakan Özhaseki'ye seslendi: Yanlıştan dönün lütfen

Yer Bilimci Dr. Ramazan Demirtaş, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, 'Fay kırıkları olan yerde yapılaşma asla olmayacak' sözünün yanlış olduğunu belirterek, çağrıda bulundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Demirtaş, Bakan Özhaseki'ye seslendi: Yanlıştan dönün lütfen

Ünlü Yer Bilimci Dr. Ramazan Demirtaş, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki’ye çağrıda bulundu. Özhaseki’nin "Fay kırıkları olan yerde yapılaşma asla olmayacak" açıklamasının yanlış olduğuna vurgu yapan Demirtaş, “Sn. Bakan Mehmet Özhaseki ‘Fay kırıkları olan yerde yapılaşma asla olmayacak’ yanlışından lütfen dönün” dedi. 
Demirtaş, bu açıklamanın devamında ise, “24.01.2020 Doğanyol deprem'i Doğu Anadolu Fayı üzerinde oldu. 35km - 65km uzaklıktaki Elazığ ve Malatya'daki binalar faylanmadan mı yıkıldı? Tabii ki hayır, kırık yüzeye çıkmadı” ifadelerini kullandı. 
Demirtaş başka bir benzer açıklamada da, “Sn. Bakan Mehmet Özhaseki, ‘Fay kırıkları olan yerde yapılaşma asla olmayacak’ yanlışından lütfen dönün. 30 Ekim 2020 Sisam depremi Sisam Adası'nı kuzeyden sınırlayan Sisam Fayı üzerinde oldu. 70 km uzaklıkta Bayraklı'daki (İzmir) binalar faylanmadan mı yıkıldı? Tabii ki hayır” diyerek örnek verdi. 

Bakan Özhaseki de geçtiğimiz gün Kayseri’de düzenlenen bir etkinlikte, karar alırken, bilim insanlarının tavsiyelerine kulak vereceklerini kaydetmişti. 
Bakan Özhaseki, Kayseri’de yerel medya buluşmasında, depremle alakalı olarak, “Baba ocağım Kayseri'de, yerel medya dünyamızın değerli temsilcileriyle bir araya geldik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı için ürettiğimiz güçlü projelerimizi anlattık. Deprem bölgesinde yürüttüğümüz ‘Yerinde Dönüşüm’ projemizi, Şehirlerimizi afetlere karşı dirençli hâle getirmek için başta İstanbul olmak üzere tüm şehirlerimizde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, Kayseri'mizde yapımı devam eden ve yeni kazandıracağımız yatırımlarımızı konuştuk” paylaşımında bulundu.  

Demirtaş, Bakan Özhaseki'ye seslendi: Yanlıştan dönün lütfen