Damattır sahip çıkar dedik, Kayseri 'yi kapattı

Türkiye Haber-İş Sendikası Kayseri Olağan Genel Kurulunda konuşan, Genel Başkan Veli Solak, Kayseri, Samsun ve İzmir Türk Telekom Bölge Müdürlüklerinin, sonradan iptal edilen kapatılma dair karara tepki gösterdi.

Damattır sahip çıkar dedik, Kayseri 'yi kapattı

Türkiye Haber-İş Sendikası Kayseri Olağan Genel Kurulu kentte bir otelde yapıldı. Olağan Genel Kurul 'a katılan Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, geçen haftalarda gündeme gelen, Kayseri, İzmir ve Bursa Türk Telekom Bölge Müdürlüklerinin kapatılma kararına tepki gösterdi. Karar, her ne kadar sonradan iptal edilmiş olsa da, gece yarısı yapılan bir toplantı sonrasında açıklanmasını doğru bulmadıklarını dile getiren Solak, Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve Türk Telekom Genel Müdürü Ömer Fatih Sayan 'ı tavrından dolayı eleştirdi.
Sayan 'ın Kayseri 'nin damadı olduğunu da söyleyen Solak, "Telekom 'un geldiği noktayı hepiniz seyrediyor ve görüyorsunuz. İçler acısı bir tablo, hiçbirimizin tasvip etmediği olayları yaşıyoruz ve seyrediyoruz ve üzülüyoruz. Ulaştırma Bakanı Yardımcımız var bizim, kendisi Kayseri 'nin damadı. Kayseri, Samsun, Bursa Bölge Müdürlüğünü kapattı. Damattır, Kayseri 'ye sahip çıkar dedik, başta Kayseri 'yi kapattı. " dedi.

Kararın, alt kademede kimsenin haberi olmadan verilmesini doğru bulmadıklarını vurgulayan Solak, "Samsun, Bursa gece 1 buçukta bizim haberimiz olmuyor. Biz senin yönetiminin aldığı hiçbir olayda müdahil değiliz, bizim oy hakkımız da yok. Bizden de habersiz yönetim kurulu toplanıyor, bir karar alıyor. Kayseri yılların bölge müdürlüğü, Samsun öyle, Bursa öyle. Sansun 'u Trabzo 'na bağlıyorsun, Bursa 'yı alıyorsun İzmir 'e bağlıyorsun, Kayseri 'yi alıyorsun Adana 'ya bağlıyorsun. Kayseri 'nin damadı, sesini çıkarmaz dedik; Samsun 'u, Bursa 'yı, İzmir 'i gözden çıkarmış. Bizim yıllarca belediye başkanlığımızı yapmış değerli abimiz Mehmet Özhaseki var. Kayseri 'de yıllarca belediye başkanlığı yaptı, sonra bakanlık yaptı, şu anda da AK Parti 'nin genel başkan yardımcısı. Bizim dostumuz, abimiz. 'Kayseri Bölge Müdürlüğü denince neden bize bilgi vermiyorsun ' dedim. 'Böyle şey mi olur, öyle saçma ki. ' dedi. Samsunlular sosyal medyadan güzel bir hareket başlattılar. Onların da hakkını inkar etmemek lazım, yönetim kurulunun aldığı karar iptal edildi. Ben buradan Sayın Özhaseki 'ye, Sayın Taner Yıldız 'a ve diğer milletvekillerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı. Biz kurulun nereyi açacağını, nereyi kapatacağını karar veremeyiz. Biz çalışanlarız, biz haddimizi biliriz. Bizim işimiz, bize verilen işi yapmak. Bu teşkilatın genel başkanı Kayseri 'nin damadı, bir düşünür adam. Daha dün açılmamış ki burası, yıllardan beri bölge müdürlüğü. Ta PTT zamanından beri. Ne oldu, rezil oldular. Mutlu muyuz, değiliz. Keyif mi aldık, asla. Benim kurumumun, sosyal  medyada dalga geçilmesini, alay konusu olmasını hazmedemiyorum, kabullenemiyorum. Sizlerin yönetici bakımından yaptığı hataları biz aşağıda çekiyoruz. Yapmayın Allah aşkına. Bize sahip çıkın da demiyoruz, sahip çıkan da yok ama burayı da gözden çıkarmayın, kendinize gelin.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda Mevcut Başkan Suat Esmer güven tazeledi.

Haber Merkezi