Çürük olan yıkılsın

Sarıoğlan ilçesi Palas Mahallesindeki 75'nci Yıl Atatürk İlkokulu'ndaki muamma sürüyor. Vatandaşlar çürük raporu verilen okulun bir an önce yıkılmasını ve çocuklarının yeni okuluna kavuşmasını istiyor.

Çürük olan yıkılsın

Palas Mahallesi'ndeki 75'nci Yıl Atatürk İlkokulu, 2019 yılı Haziran ayında yapılan başvuru sonrasında denetime tabi tutuldu. 1996 yılında mahallelinin imece usulü yaptığı okulun duvarlarındaki derin yarıklardan dolayı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından aynı yılın Ağustos ayında okula çürük raporu verildi.

ÖĞRENCİLER KORİDORLARDA DERS GÖRÜYOR

Sarıoğlan Belediyesi bu yılın Nisan ayında yıkım sözü vermesine rağmen okulun yıkımı halen gerçekleşmedi. Buradaki 120 civarında öğrenci Palas İlköğretim Okulu'na taşındı. Ancak Palas İlköğretim Okulunun da kapasitesi öğrenciler için yeterli değil. Okul Aile Birliği tarafından yer sıkıntısı çözülsün diye koridorlar bölündü ve öğrencilere koridorlarda 4 sınıf daha açıldı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize ulaşan vatandaşlar, Sarıoğlan Belediyesi'nin yıkımı gerçekleştiremeyeceği gerekçesi ile Belediye yetkilileri tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunulduğunu, ancak İl Müdürlüğü'nden de henüz yıkımla ilgili bir netice alınamadığını öne sürdü.

ÖĞRENCİLERİN TAŞINDIĞI OKULDA KAPASİTE YETERLİ DEĞİL

75'nci Yıl İlköğretim Okulu'ndaki 120 civarında öğrencinin, Palas İlköğretim Okulu'na taşındığını söyleyen vatandaşlar, taşıma yapılan okulda yeterli sınıf olmadığı için, koridorları bölmek usulüyle, çocuklara 4 sınıf daha açtıklarını ifade etti. Bu yıl pandemiden dolayı okullar açık olmasa da, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Palas İlköğretim Okulu'nun, bu kapasiteyi kaldıramayacağını belirten vatandaşlar, eski okulun bir an önce yıkılıp yerine yeni okulun yapılması isteğinde bulundu.

ÖZEL Selma Kara