Cumhuriyet Meydanı'nda tek yürek oldular!

Kayseri'de bulunan, ünlü Vosvos Kayseri ve Pars Chopper Motosiklet grupları SMA Tip 1 hastası Aysima Tuna için Cumhuriyet Meydanı'nda tek yürek oldular. Otomobil ve Motosiklet grupları meydanda renkli görüntüler ortaya çıkardı. Detaylar haberimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhuriyet Meydanı'nda tek yürek oldular!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Vosvos Kayseri ve Pars Chopper Motosiklet grupları, SMA Tip 1 hastası Aysima Tuna için Cumhuriyet Meydanı'nda tek yürek oldular. Otomobil ve motosiklet tutkunları, renkli ve coşkulu görüntüler eşliğinde bir araya gelerek dayanışma örneği sergiledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda tek yürek oldular!

Henüz 13 günlükken topuk kanında SMA TİP 1 Ölümcül Kas Hastalığı olduğu öğrenilen Aysima Tuna için geçtiğimiz senden bu yana tedavi parası toplanıyor. Aysima bebeğin tedavi parasını toplayabilmek için Vosvos Kayseri,  Erciyes Kıyas Otomobilciler Derneği ve Pars Chopper Motosiklet grubu, Cumhuriyet Meydanı’nda stant açarak destek oldular. Çevredeki vatandaşlar ise yoğun ilgi göstererek, otomobillerle ve motosikletlerle fotoğraf çekildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda tek yürek oldular!

‘Aysima'nın babası isteği üzerine buradayız’

Vosvos Kayseri grubu üyesi Nezira Aysu’da grupların bu çabasının Aysima için farkındalık yaratmayı ve Kayseri'deki diğer bilinçli vatandaşların da bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirtti. Aysu, açıklamasında Aysima'nın ilacına kavuşması için ellerinden gelen desteği sağlamak istediklerini ve bu nedenle Aysima için bir stant açtıklarını ifade etti. Aysima'nın babası Sinan Tuna'nın isteği üzerine ve farkındalıklarını göstermek amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini vurguladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda tek yürek oldular!

‘Kamu yararına ve farkındalık yaratmak için buradayız’

Pars Chopper Motosiklet grubuna üye olan, emekli öğretmen İsa Şahin; ‘Farkındalık yaratmak için burada toplandıklarını dile getirerek şu ifadelere yer verdi; ‘Burada toplanma amacımız SMA’lı çocuklar için davet aldık. Onların organizasyonuna katıldık. Sosyal etkinliklere sürekli katılırız bayramlarda,  diğer özel günlerimizde kamu yararına ve farkındalık oluşturmak için katılırız. Bu etkinliğimiz de o etkinliklerden biri, biliyorsunuz ülkemizde bu sene çocuklar sorunu var. Bu soruna biz de bir farkındalık yaratalım diye katıldık.  Bunların bulunduğu yerden meydana kadar sürdük. Şimdi burada ve gerekli görüşmelerde insanlara SMA hastalığını tanıtıyoruz. Onlardan yardımlarını bekliyoruz.’

Cumhuriyet Meydanı'nda tek yürek oldular!

‘Motosiklet sürmek sorunlu hale geldi’

Aynı zamanda grup olarak motosikletçilere karşı saygının artması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Şahin; ‘Pars grup hakkında ise biz Kayseri’nin motosiklet kulübüyüz.  Resmi bir kulübüz. Motosiklet sürmek, ülkemizde biraz sorunlu hale geldi, diğer araçların bize bakış açısından dolayı, biz de Kayseri'de bu motosiklet sorununu çözmeye çalışıyoruz daha doğrusu diğer şoförlerin, bizi fark etmelerini, bize karşı davranışlarını, trafik kurallarına uymaları için ricada bulunuyoruz, sürüşler yapıyoruz. Kayseri’de bu işi bayağı başardığımızı düşünüyorum. Motosikletlilere karşı, diğer araçların saygılarını, bizim onlara karşı davranışlarımızı baya yol aldık. İnşallah bundan sonra da motosikletçiler kuryeler ve sürücüler dâhil iyi bir trafikte iyi bir sürüş yaparız ’dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda tek yürek oldular!