Cumhuriyet Meydanı Büyük Eyleme Hazırlanıyor!

İstanbul'da okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencinin okul müdürünü öldürmesinin ardından öğretmenler iş bırakma kararı almıştı. Cumhuriyet Meydanı'nda yarın büyük eyleme hazırlanıyorlar! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Cumhuriyet Meydanı Büyük Eyleme Hazırlanıyor!

İstanbul’da okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencinin okul müdürünü öldürmesinin ardından öğretmenler iş bırakma kararı almıştı. Cumhuriyet Meydanı’nda yarın büyük eyleme hazırlanıyorlar!

Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde Irak asıllı olduğu iddia edilen öğrenci, okul müdürü İbrahim Oktugan’u silahla öldürmesi üzerine öğretmenler çalışmama kararı aldı.

İlk olarak Türkiye Eğitim Sen 9 Mayıs Perşembe derse gitmeme ve iş bırakma eylemi kararı aldı. Eğitim Gücü Sen’de 9 Mayıs Perşembe günü 1 günlük iş bırakma eylem kararı almış, eylem kararını Cuma günü saat 11:00'a ertelemişti. Bu kapsamda Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenler iş bırakma eylemi yaparak tepkilerini ve üzüntülerini dile getirecekler.

10 Mayıs Cuma günü saat 11.00’da Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda seslerinin daha gür çıkması için tüm eğitim çalışanlarının davet edildiği bir eylem düzenlenecek. Yapılacak büyük eylemde öğretmenler ‘Kınama mesajı değil, şiddet yasası istediklerini’ dile getirecekler.