Çözger raporlarında randevu krizi!

Büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında devam eden randevu krizine bir yenisi daha eklendi. Çocukları özel eğitim gören aileler Çözger raporu için randevu alamıyorlar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Çözger raporlarında randevu krizi!

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan devlet hastanelerinde yoğunluk ya da doktor azlığı sebebiyle randevu sıkıntısı yaşanırken, çocukları özel eğitim gören aileler ellerinde bulunması gereken Çözger raporu için randevu alamadıklarını dile getiriyor.

Çözger raporlarında randevu krizi!
Büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında devam eden randevu krizi yaşanıyor. MHRS ve ALO 182’den randevu almaya çalışan hasta ya da hasta yakınları bazı bölümlerden hiçbir şekilde randevu alamamaktan şikayetçi.
Özel eğitim gören çocuklar da randevu krizinden nasibini alıyor. 

Çözger raporlarında randevu krizi!
Çocuğu özel eğitim gören aileler de raporlarını belli hastanelerden alabiliyor. Fakat aileler randevu talebi için karşısında muhatap bulamıyor.

Çözger raporlarında randevu krizi!
Özel eğitim gören çocukların pandemi sürecinde raporları uzatılmıştı. Bu raporlar 30 Haziran tarihinde sona eriyor.

Çözger raporlarında randevu krizi!
Ancak aileler 182’yi aradıklarında randevuların dolu olduğunu söylüyorlar, 15 gün sonrasını ise görüntüleyemediklerini aktarıyorlar. 
Durum her defasında bu şekilde tekrarlanınca aileler de özel eğitim kurumları da isyan etti. Hasta yakınları hastaneyi aradıklarında da bir muhatap bulamadıklarını dile getirdi.

Çözger raporlarında randevu krizi!
Konuyla ilgili gazetemize konuşan bir anne, “Pandemi sürecinde raporlarımız uzatılmıştı. Bu gelişme bizi çok sevindirmişti. Raporumuzun sona erdiği tarih 30 Haziran. Biz Kayseri Şehir Hastanesi’nden randevu almaya çalışıyoruz uzun bir süredir. Ama hiçbir şekilde randevu alamıyoruz. Develi ve Bünyan hastaneleri de veriyormuş bu raporları. Ama oralara da ulaşamıyoruz. 182’den de MHRS’den de alamıyoruz. Başka illerden de alabiliyormuşuz ama nasıl yapabilirim bilemiyorum. Benim bu raporu yenilemem gerekiyor. Lütfen yetkililer sesimizi duysun” ifadelerinde bulundu.