Covid-19 cezaları iade ediliyor - O tarihten önce başvurun!

Covid-19'un yayılmasını önlemek maksadıyla vatandaşa verilen idari para cezalarının iade edilmemesine yönelik hüküm Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla iptal edilmişti. İptal kararının ardından verilen para cezalarında 9 Kasım 2022'den önce yapılan ödemelerin iade edilmesi için yeni bir düzenleme getirildi. Peki hangi tarihte başvuru yapılmalı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Covid-19 cezaları iade ediliyor - O tarihten önce başvurun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Tahsilat Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre; Covid-19’un yayılmasını önlemek maksadıyla vatandaşa verilen idari para cezalarının iade edilmemesine yönelik hüküm Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla iptal edilmişti. İptal kararının hemen ardından bu bağlamda verilen para cezalarında 9 Kasım 2022’den önce yapılan ödemelerin iade edilmesi için yeni bir düzenleme getirildi.

9 Kasım tarihinden önce tahsil edilmiş para cezalarının tahsilatı gerçekleştiren birime 31 Aralık 2024’e kadar müracaatı halinde iadesi gerçekleştirilecek.

Geri ödeme nasıl alınacak?

Başvurular, ödemenin, vergi dairesine veya vergi dairesi adına banka, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ’ye yapılması durumunda, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden yapılabileceği gibi ödemenin yapıldığı vergi dairesine direkt veya posta yoluyla yapılabileceği gibi, diğer vergi daireleri aracılığıyla da başvurulabilecek.