Çocuklu ailelere yeni maddi destek geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere yeni maddi destek ödemeleri yapılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Çocuklu ailelere yeni maddi destek geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni yıl öncesi yeni sosyal yardım projesini açıkladı. Yeni proje ile çocuklu ailelere maddi destek ödemeleri yapılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Çocuklu ailelere yeni maddi destek geliyor!

Yüksek enflasyon ile birlikte alım gücünün de düştüğü bu dönemde çocuklu ailelerin yük daha da arttı. E-devlet üzerinden en çok başvuru alan yardımlardan biri olan bu yardımlar vatandaşlara daha yarar sağlayacak bir hale getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan destek ödemelerinde vatandaşların maddi yükünün biraz daha azaltılması amaçlanıyor. 

Yeni yıla yaklaştığımız bugünlerde de devlet bütçe planlamalarına başladı. Bu kapsamda çocuklu ailelere dev destek projeleri de başlıyor diyebiliriz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocuklu aileler için yeni bir ödenek üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Buna göre çocuk sayısı, ailenin yaşadığı şehir, çocukların yaşı, okul durumları, ailede çalışan sayısına göre yeni bir düzenlemeye gidileceği belirtildi.

Bu proje kapsamında başvuran ailelere yeni bir maddi destek ödemesi planı çıkarılacak. 

Aile destek paketinden çocuk yardımı almak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor. E-devlet sitesine TC kimlik numaraları ile giren vatandaşlar sosyal destekler sekmesinden yardım başvurunda bulunabilecekler. Bakanlık başvurular sonucunda uygun gördüğü hanelere belirli ödemeler yapacak. Vatandaşlar bu ödemeleri PTT üzerinden TC kimlik numaraları ile alabilecekler. Bakanlıktan çocuk yardımı alabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekiyor.