Çocuklar İçin Besleyici Tarifler - Yeşil Mercimek Köftesi

Demir ve magnezyum bakımından yüksek orana sahip yeşil mercimek, çocuklar tarafından pek sevilerek tüketilmiyor. Çocuklarınıza sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık sunmak ve yeşil mercimeği sevdirmek için 'Yeşil Mercimek Köftesini' deneyebilirsiniz. Hem çocukların damak zevkine hitap edecek hem de sağlıklı beslenme alışkanlıklarını destekleyecek olan bu tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Çocuklar İçin Besleyici Tarifler - Yeşil Mercimek Köftesi

Demir ve magnezyum bakımından yüksek orana sahip yeşil mercimek, çocuklar tarafından pek sevilerek tüketilmiyor. Çocuklarınıza sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık sunmak ve yeşil mercimeği sevdirmek için 'Yeşil Mercimek Köftesini' deneyebilirsiniz. Bu tarif hem çocukların damak zevkine hitap edecek hem de sağlıklı beslenme alışkanlıklarını destekleyecek.

Çocukların beslenme alışkanlıklarını geliştirmek ve onlara sağlıklı yiyecekleri sevdirmek, her ebeveynin öncelikli hedeflerinden biridir. Bu amaçla, yeşil mercimek gibi besleyici ve lezzetli tarifler oldukça önemlidir. Yeşil mercimek köftesi, çocuklara kıymalı köfte tadını andırırken aynı zamanda sağlıklı protein ve lif kaynağı sunar. İşte, çocukların bayılacağı bu tarif için gerekli malzemeler ve yapılışı;

Malzemeler;

2 su bardağı yeşil mercimek

1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)

2 diş sarımsak (rendelenmiş)

4 yemek kaşığı zeytinyağı (soğanı kavurmak için)

1 yemek kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı nane

1 adet yumurta

Biraz maydanoz  (ince doğranmış)

Aldığı kadar galeta unu

Kızartmak için;

Tercihe bağlı sıvı yağ veya zeytinyağı

Hazırlanışı;

Öncelikle 2 su bardağı yeşil mercimek üzerini 2-3 parmak geçecek suda 30 dakika haşlayalım (suyu kaynadıktan sonra kapağı aralıklı kısık ateşte haşlayın, haşlarken ara ara karıştırın, suyu biterse su ilavesi yapın). Tamamen piştikten sonra mercimekleri süzgece alıp, süzüldükten sonra 2 su bardağı haşlanmış mercimeği karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğanı zeytinyağına (dilerseniz sıvı yağda) pembeleşene dek kavurup, yağıyla birlikte karıştırma kabına ekleyelim. İlk sıcaklığı gittikten sonra yumurta ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayalım (Harcımız ele yapışacak kıvamda olacağından plastik bir eldivenle yoğurun).

Dilerseniz zeytinyağında kızartabilir veya kızartma ağır gelir diyorsanız önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirebilirsiniz. Çocuklarınız bu köftelere bayılacak. Afiyet olsun!