Cocostar Kurabiye Tarifi – Pratik tatlı

Cocostar kurabiye tarifiyle damağınızdan tadı silinmeyecek bir lezzet bırakmaya geldik. Pratik cocostar kurabiye tarifiyle sizlerleyiz. Tarifin detayları haberimizde…

Cocostar Kurabiye Tarifi – Pratik tatlı

Hindistan cevizi severler için, cocostarlı kurabiye yapmaya geldik. Neredeyse herkesin damak zevkine hitap eden bu lezzetin tarifi aşağıdaki gibi;

Malzemeler;
-125gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-1 c çay bardağı şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-3-3,5 su bardağı un (kontrol ederek ilave edin)

İç harcı için;
-1 yumurta akı
-1 çay bardağı pudra şekeri
-2 çay bardağı Hindistan cevizi

Şerbeti İçin;
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı su

Hazırlanışı;

İlk olarak şerbeti için su ve şekeri ocakta 5 dakika kaynatıp altını kapatalım ılımaya bırakalım
Ardından iç harcı için yumurta akını pudra şekerini ve Hindistan cevizini bir kapta güzelce harmanlayalım birbiri ile iyice karışsın.

Hamuruna geçelim un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım ve güzelce karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim, ben 3-5 su bardağı kullandım ama özellikle belirtiyorum ki benim öğrendiğim tarifte de 3 su bardağı yazıyordu, yani şu ki undan una değişiyor bu yüzden tam ölçü vermek faydasız.

Hamuru hazır ettikten sonra küçük boy ceviz büyüklüğünde hamurdan alarak elimizde açtırarak orta kısma Hindistan cevizi harcımızdan koyarak kapatıyoruz. Çok dikkatli kapatmak gerekiyor bilginiz olsun acele etmeyin dikkatlice.

Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz ve 180 derece alt üst ayarda 20-25 dakika üzerleri hafif çatlayana kadar pişiriyoruz pişip fırından aldıktan, ilk sıcaklıklarını attıktan sonra ‘ılımış’ şerbetin içine her birini batırıp çıkarıyoruz. Son olarak dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.

Şimdiden herkese afiyet olsun.