Cırgalan'dan Erkilet Havalimanı'na uzanan projede hedef net: Kayseri'de 5 mahalleye kalıcı çözüm!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri'de yapılan çalışma kentte 5 mahalleye rahat nefes aldıracak. Cırgalan'dan Erkilet Havalimanı'na kadar olan hatta yaşanan problemler kalıcı olarak son bulacak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kayseri İl Merkezi Ramazan Deresi Islahı işi son hızıyla devam ediyor. Cırgalan’dan Erkilet Havalimanı’na kadar olan çalışmalarda yüzde 18 fiziki gerçekleşme sağlanırken, projenin tamamlanmasıyla 5 mahallenin sorunun ortadan kalkacağı ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, sağlıklı ve içilebilir su temini, ayrıca yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Yüzde 18 fiziki gerçekleşme sağlandı!

Bu kapsamda Kayseri il merkezinde Ramazan Deresi’nde ıslah çalışmaları son hızıyla sürüyor. DSİ tarafından yapılan bilgilendirmede iki ekiple devam eden çalışmalarda 1. Ekip tarafından sağ ve sol sahil olmak üzere km:0+145-0+800 arası 650 metre perde betonu 700 metre sağ, 700 metre sol sahil temel beton imalatları ve 500 metre orta taban beton imalatları tamamlandığı belirtildi. 2. Ekip tarafından km:2+760-3+460 arası 700 metre perde betonu 700 metre sağ, 7000 metre sol temel temel ve 500 metre orta taban imalatı yapıldığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, çalışmalarda %18 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirterek, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Cırgalan'dan Erkilet Havalimanı'na uzanan projede hedef net: Kayseri'de 5 mahalleye kalıcı çözüm!

Kayseri’de 5 mahalleye kalıcı çözüm!

Cırgalan Mahallesi Harikalar Diyarı’ndan başlayarak Erkilet Havalimanı’na kadar uzanan 8 bin 300 metrelik bir güzergahı kapsayan projede bu güzergah boyunca gerçekleştirilecek ıslah çalışmaları, özellikle Mimarsinan Şirintepe, Bahçelievler, Cırgalan, Beyazşehir ve Ahi Evran gibi bölgelerde uzun yıllardır yaşanan su baskını problemlerine kalıcı çözümler sunmayı amaçlıyor.

DSİ tarafından yapılan açıklamada, ‘Devlet Su İşleri (DSİ) olarak, ülkemizin dört bir yanında hayata geçirdiğimiz taşkın kontrol tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlıyor, toprağımızı ve çevremizi koruyoruz. Taşkın kontrol projelerimizle, sel ve taşkın riskine karşı etkin bir şekilde mücadele ederek, yerleşim yerlerindeki can ve mal kayıplarını önlemeyi hedefliyoruz’ ifadelerine yer verildi.