Cinli köy iddialarına yanıt geldi!

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bulunan Kışla köyünü cinlerin bastığı iddia ediliyordu. Kışla köyü doğumlu olan Halit Kara konu ile ilgili Kayseri Anadolu Haber'e konuştu.

Cinli köy iddialarına yanıt geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bulunan Kışla köyünde iddia göre 15 yıl önce cinler yerleşerek terk edildiği ve bir hanenin yaşadığı söyleniyordu. Kışla köyünde doğup büyüdüğünü söyleyen Halit Kara ortaya atılan iddialara sert çıkıştı.

Cinli köy iddialarına yanıt geldi!

Adının halk arasında cinli köy olduğu Kışla köyünde 15 yıl önce 20 hane bulunurken şimdi sadece tek hane bulunuyor. Köyün terk edilmesinin ardından köyde bulunan evler ve diğer yapılar da zamanla yıkıldı. Köy, şimdilerde terk edilmiş ve ıssız bir yer görünümünde.

‘Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlanıyor’

Şarkışla ilçesinde esnaflık yapan Mehmet Bardak ise söylentilerin devam ettiğini ve köyün bir ucunun Kayseri’ye bağlandığını ifade ederek; ‘Halk arasında dolaşan söylentiler devam ediyor. Köyün yanından geçen yol Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlanıyor. Kimse buraya gelip gitmiyor, köy tamamıyla terk edilmiş durumda' dedi.

‘Kesinlikle öyle bir olay yaşamadım’

Köyü cinlerin bastığı iddialarının yeni ortaya çıktığını ve insanların neden köyü terk ettiğine açıklık getiren Kara; ‘Bu konuyla ilgili köyü terk eden hiç kimse yok. İnsanların taşınmasının sebebi orada okul ve caminin olmamasından dolayı insanlar göç etti. Başka bir açıklaması yok. Yani üç harfliler bastı hepsi köyü herkes terk etti gibi böyle bir durum yok, söz konusu bile değil. Ben orada doğdum, büyüdüm. Kesinlikle öyle bir olay yaşamadım ve görmedim de, duymadım da’ ifadelerine yer verdi.

Cinli köy iddiasının neden ortaya atıldığına dair bir fikrinin olmadığını söyleyen Halit Kara köy halkının kandırılmaya müsait insanlar olmadığının da altını çizdi.