Cildinizi ne kadar temizliyorsunuz? - Çift Aşamalı Temizlik Bakın nasıl fayda sağlıyor?

Cildinizi ne kadar temizliyorsunuz? Çift aşamalı temizlik son günlerde sıkça araştırılıyor. Bakın nasıl fayda sağlıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Cildinizi ne kadar temizliyorsunuz? - Çift Aşamalı Temizlik Bakın nasıl fayda sağlıyor?

Cildinizi ne kadar temizliyorsunuz? Ya da ne kadar iyi temizliyorsunuz. Çift aşamalı temizliğin faydalarını duyduğunuzda ben hiç temizlemiyormuşum diyebilirsiniz. Bakın çift aşamalı temizlik nasıl yapılıyor? Faydaları neler?

Son günlerde sosyal medyada sık sık gündem olan birçok sosyal medya kullanıcısının denediği ve önerdiği ‘Çift Aşamalı Temizlik’ sıkça araştırılıyor. Çift aşamalı temizlik cilt bakım rutininizde iki farklı temizleyicinin bir arada kullanılması anlamına geliyor. Yağ bazlı bir temizleyici ve ardından su bazlı temizleyici kullanmak çift aşamalı temizliğin temelini oluşturuyor. Kore cilt bakım rutinin en önemli iki adımından biri olan bu temizleme rutini cildi tamamen kirden arındırmayı amaçlıyor.

Cildinizi ne kadar temizliyorsunuz? - Çift Aşamalı Temizlik Bakın nasıl fayda sağlıyor?

Ciltte gün içerisinde birçok kir ve toksin gözeneklere yerleşiyor. Cildin bir filtre görevi gördüğü düşünülürse, bu kirler derinlemesine temizlenmezse, daha geniş gözeneklere, siyah noktalara ve sivilcelere giden cilt problemlerine neden oluyor. Ciltteki kirlerin bazıları yağ bazlı, bazıları su bazlı formüllerle temizlenebiliyor. Ciltteki fazla yağ, ölü deriler ve güneş kremi yağ bazlı formüllerle temizlenirken, hava kirliliği ve ter ise su bazlı formüllerle temizleniyor. Özellikle günlük olarak güneş kremi kullanıyorsak, çift aşamalı temizlikle ciltten güneş kremini arındırmamız gerekiyor.

Çift aşamalı temizliğin faydaları şu şekilde;

  • Cildin daha temiz olmasını sağlıyor.
  • Cilde uygulanan bakım ürünlerinin daha iyi emilmesini sağlıyor
  • Ciltteki geniş gözenekleri, siyah noktaları, pürüzleri ve sivilce oluşumlarını önlüyor.
  • Kolajen üretimini koruyor ve yaşlanma belirtilerini geciktiriyor.
  • Cildin daha sağlıklı, canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor.
  • Ölü derilerin atılmasını sağlayarak cilt kalitesini artırıyor.

Çift aşamalı yüz temizliği nasıl yapılır?

İlk olarak eğer cildimizde yoğun bir makyaj varsa, cildi makyaj temizleme suyu ile temizlememiz gerekiyor.

İkinci adımda yağ temizleyiciyi elimize döktükten sonra, yüzümüze eşit bir şekilde dağıtıp, yuvarlak masaj hareketleri yapıyoruz. Yaklaşık 2 dakika yüzünüze masaj yaparak yağ bazlı temizleyiciyi derinlemesine yüzünüze yediriyorsunuz. Ardından ılık su ile temizliyoruz.

Daha sonra su bazlı yüz yıkama jeliyle yüzümüzü bir kere daha yıkıyoruz. Hemen üzerine kullandığınız tonik var ise onu, sonrasında da nemlendirici uyguluyoruz.

Çift aşamalı temizlikte amaç ciltteki kalıntıları cildi yormadan, kurutmadan, hassaslaştırmadan ve germeden etkili bir şekilde temizlemek. Eğer cildinizi doğru bir şekilde temizlemezseniz gözenekleriniz tıkalı kalır. Böylece yaptığınız bakımlar cilt tarafından yeteri kadar emilemez ve ürünlerden beklediğiniz etkiyi alamazsınız.

Yağ bazlı ve su bazlı temizleyicilere tüm kozmetik mağazalardan ve eczanelerden ulaşabilirsiniz.