'Çiğ et yemek isteyen Kayseri pastırmasını alabilir'

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Kastamonu kuru et üretiyor' diyen Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış'a tepki göstererek, 'Kayserililer artık Kastamonu pastırmamızı hazmetsin ama çiğ et yemek isteyen Kayseri pastırmasını alabilir' dedi.

 'Çiğ et yemek isteyen Kayseri pastırmasını alabilir'

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde ‘Kastamonu kuru et üretiyor’ diyen Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış’ın açıklamalarının akla zarar bir açıklama olduğunu kaydetti.

Konuşmadan önce Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış’ı Kastamonu Pastırmasını tatmaya davet eden Başkan Vidinlioğlu, çiğ et yemek isteyenlerin Kayseri Pastırmasını alabileceklerini belirterek, “Herkesin tercihine saygı duyarız ancak bir il üzerinden açıklama yapmak, tartışma konusu oluşturmak bir başkana yakışmaz. Biz kimsenin malına kötü demiyoruz. Biz, kendi malımıza iyi diyoruz. Kayseri Pastırmasını kötülemiyoruz. Bu bir tercih meselesi. Biz, fabrikasyon üretim yapmıyoruz. O yüzden çok fazla üretimimiz yok. Bizi değerli ve özel kılan da budur zaten. O yüzden tüm dünyadan alıcı buluyoruz. Yapılan ankette Kayseri yüzde 55, Kastamonu yüzde 45 çıktı. Biz bir şey dedik mi? Sizin malınızın adı olabilir. Bizim malımızın tadı var. Kimse kimsenin malını kötüleyerek gündem olmaya çalışmasın. Kayserililer artık bunu kabul edip hazmetsin” ifadelerini kullandı.

İHA