CHP'den sazlı sözlü Kadınlar Günü etkinliği

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle program düzenledi. Yaklaşık 3 yüz kadının katıldığı program sazlı sözlü eğlenceye dönüştü.

CHP'den sazlı sözlü Kadınlar Günü etkinliği

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevludiye Kayabalu Sunu, kadınlar için eşit hak eşit fırsat  dilediklerini söyleyerek, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ülkemizde 100 yılı aşkın bir zamandır kutlanıyor olmasına rağmen kadınların hak ve taleplerinde ne yazık ki büyük bir ilerleme sağlanmamıştır. Dünya ekonomik formunun her yıl yayınladığı küresel cinsiyet eşitsizliği endeksinin 2019 yılı verilerine göre Türkiye 150 ülke arasında 133. sırada yer almaktadır. Toplumun yarısını kadınların oluşturmasına rağmen ülkemizde yaşanan eşitsizliği sayılarla hesap etmek gerekirse bugün 581 milletvekilinden 101’i, 389 belediye başkanından 43’ü, 81 validen 2’si, 203 rektörden 17’si, 17 bakandan ise sadece biri kadındır. Bu nedenle kadınların her alanda eşit fırsatlara kavuşabilmesi, yasal delilin yanı sıra toplumsal zihniyetin değişimi ve eğitimle mümkündür” ifadelerinde bulundu.

 

CHP İl Başkanı Ümit Özer de,  hem ülkemizde hem de kentimizde kadınların hak ettikleri yerde olmalarını arzu ettiğine değinerek, “konuşması şu şekilde sürdürdü:

“Ne yazık ki hem ülkemizde hem de kentimizde, Kayseri 'mizde toplumun hiçbir alanında kadınlarımız hak ettiği noktada değil. Eğitimden sağlığa, çalışma hayatından sosyal hayata kadar her alanda bir adım ne yazık ki kadınlarımız geride. Geçtiğimiz 2021 yılında 468 tane canımızı, kaybettik. Katledildi kadınlarımız. Onun içindir ki kadın kolları genel merkezimiz tarafından hazırlanan yaşam fırsat projesi çok ama çok önemli. Şiddete, tacize uğrayan kadınlarımıza hem psikolojik hem de hukuki destek veriyoruz.”

Konuşmaların ardından kadınlar hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı ve 10. Yıl Marşı’na eşil ederken, program sazlı sözlü eğlenceye dönüştü.

>>Dilek Bayram