CHP'li Özer'den Özhaseki'ye tepki! Özer neye kızdı?

Cumhuriyet Halk Partili Ümit Özer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 'Müteahhitlerin para hırsıyla yanlış işler yaptıklarını görüyoruz, çok ses çıkarmıyoruz' açıklamasına sert tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

CHP'li Özer'den Özhaseki'ye tepki! Özer neye kızdı?

Cumhuriyet Halk Partili Ümit Özer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye “Müteahhitlerin para hırsıyla yanlış işler yaptıklarını görüyoruz, çok ses çıkarmıyoruz” açıklamasına sert tepki göstererek, “İtiraf gibi açıklama..” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen 11 ilin belediye başkanlarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP'li Özer'den Özhaseki'ye tepki! Özer neye kızdı?
Özhaseki burada yaptığı konuşmasında, “Bazen müteahhit arkadaşlarımızın para hırsızla yanlış işler yaptıklarını görüyoruz, ama çok ses çıkarmıyoruz. Bazen yapı denetimlerde hata oluyor” ifadelerinde bulundu.

CHP'li Özer'den Özhaseki'ye tepki! Özer neye kızdı?

Müteahhit çıkışı kızdırdı!

Özhaseki’nin açıklamasına sert bir dille tepki gösteren CHP’li Ümit Özer, “İtiraf gibi açıklama. Yıllardır para, rant hırsına sessiz kalanların, görüp de susanların, ses çıkarmayanların, oturdukları makamlara rağmen çevreye Bakamayanların, ibretlik itirafı” dedi.
Özer Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi, “İtiraf gibi açıklama. Yıllardır para, rant hırsına sessiz kalanların, görüp de susanların, ses çıkarmayanların, oturdukları makamlara rağmen çevreye Bakamayanların, ibretlik itirafı. Binlerce insanımızı kaybettik, yuvalar yıkıldı, şehirler yok oldu. Sorumlusu kim mi? Tıpkı söylenildiği gibi para hırsına şahit olanlar, görüp de susanlar, yanlış uygulamalara izin verenler, göz yumanlar, ucube imar yasalarını çıkaranlar, denetlemeyenler... Binlerce hayatı karartanlar, sorumsuz sorumlular, canları enkazın altında bırakıp, yaşamdan koparanlar.”

CHP'li Özer'den Özhaseki'ye tepki! Özer neye kızdı?

Bu da başka bir deprem!

Özer, “Kısır döngü sahipleri, işine geldiği gibi davranmaya, hiçbir şey olmamış gibi mangalda kül bırakmamaya, sanki yıllardır ülkeyi başkanları yönetiyor'muş gibi yapmaya, cambaza bak oynamaya, aldatmaya, kandırmaya devam ediyor. Vatandaşın canını hiçe sayıp, tehlikeye davetiye çıkaranların ibretlik eserinin yansımaları bunlar! Bu da bir başka deprem! Haksızlığı görüp, susmak! "Ömer'in adaleti" diyerek gelip, kuzuyu kurda teslim edip, sadece çevreye bakmak! Sadece konuşmak. Yetkileri var, güçleri var, yıllardır bol bol lafları var, ama icraat yok. Bu da depremin öteki yüzü!” dedi.