CHP'li Genç'ten Hububat Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıkladığı hububat alım fiyatlarına itiraz etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Bülteninde…

CHP'li Genç'ten Hububat Tepkisi

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, açıklanan hububat alımlarının yetersizliğine değinerek ve bağımsızlığın engellendiğine vurgu yaparak, ‘Son yıllarda tarım politikalarındaki yanlış yönlendirmeler ve dışa bağımlı politikalar, çiftçilerimizin belini bükmeye, ülkemizi ise gıda güvenliği konusunda tehlikeli bir sürece sokmaya devam ediyor. Uygulanan bu politikaların IMF politikalarına paralel olduğu açıkça görülmektedir. Kendi çiftçimize destek vermek yerine, dışarıdan buğday ithal etmek, bağımsızlığımıza vurulmuş bir darbedir.’ açıklamalarında bulundu. 

CHP'li Genç'ten Hububat Tepkisi

Çiftçilerin Alın Teri Hiçe Sayıldı

Genç, bunca yıldır kendi kendine yeten bir ülke olduğumuzu belirterek, ‘Türkiye'nin bereketli toprakları, asırlardır bu milletin can damarı olmuştur. Anadolu'nun bağrında yetişen buğday, halkımızın sofralarını donatmış, ekonomimizin bel kemiğini oluşturmuştur. Ancak geldiğimiz noktada, 2024 yılı için belirlenen buğdayda 9.250 TL/ton, arpada ise 7.250 TL/ton fiyatı, çiftçilerin alın terini ve emeğini hiçe saymaktır!’ dedi.

CHP'li Genç'ten Hububat Tepkisi

Tarım Ülkenin Geleceğidir!

Tarımın bir ülkenin sadece ekonomik bir faaliyeti olmadığını dile getiren Aşkın Genç, ‘tarım bu toprakların geleceğidir, kültürümüzdür, bağımsızlığımızın teminatıdır. Tarım sektörü, sadece bugünün değil, yarının da garantisidir.
Çiftçilerin girdi maliyetleri ve yaşam standartları dikkate alınarak, gerçekçi ve sürdürülebilir taban fiyatlar belirlenmelidir. Bu noktada yetkililere sesleniyoruz: Bu halkın karnını doyuran çiftçilerimize kulak verin! Buğdayın kilogram fiyatını en az 15 TL olarak güncelleyin.’ açıklamalarında bulundu.