CHP Kayseri'den acil düzenleme çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Mikayil Sert sağlık sektöründe yaşanan şiddetin son bulması için, 'Acil bir şekil düzenlenmesini istiyoruz' diyerek, basın bülteni yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

CHP Kayseri'den acil düzenleme çağrısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Mikayil Sert, yayımladığı basın bülteninde, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin gün geçtikçe arttığını belirterek, yasal düzenlemenin gelmesini talep etti.

Geçtiğimiz günlerde, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’ne bağlı Hayvan Hastanesi’nde 2 veteriner hekim ve 3 stajyer öğrenci darp edildi. Saldırı sırasında kalp krizi geçiren öğrencilerden biri taburcu edildi. Ancak olay büyük yankı uyandırarak, Veteriner Fakültesi Dekanlığı ve Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası tarafından kınandı.

‘Şiddetin her geçen gün arttığına şahit oluyoruz’

Sağlık çalışanlarına yapılan bu şiddetin ülkede yaşanan ekonomik sorunlardan kaynaklı olduğunu kaydeden Sert; ‘Son günlerde ülkemizde kamusal alanda artan şiddet olaylarının sebeplerini göz önünde bulundurduğumuzda ülkemizde özellikle ekonomik sorunlardan kaynaklandığını düşündüğümüz şiddet olayları göz ardı edilemez hale gelmiştir. Özellikle sağlık sektöründe yaşanan şiddet olayları gün geçtikçe artmaktadır. Veteriner hekim olarak içinde bulunduğum camiada da bu şiddetin her geçen gün arttığına şahit oluyoruz. Yine benzer bir vaka Samsun 19 Mayıs Üniversitesi hayvan hastanesinde görevli bir meslektaşlarımızın başına gelmiştir. Meslektaşlarımızın güvenlikleri konusunda beşeri sağlık alanında olduğu gibi koruyucu yasal düzenlemelerin acil bir şekil düzenlenmesini istiyoruz. Bu vakayı da şiddetle kınıyoruz’ ifadelerine yer verdi.