CHP Kayseri'de iki başkan görevden alındı! Yerlerine kimler geldi?
CHP Kayseri İl Yönetim Kurulu, iki ilçe örgütünü ilgilendiren kararını duyurdu. Açıklamada kararın gerekçesi ve yeni görevlendirmeler paylaşıldı.
CHP Kayseri İl Yönetim Kurulu, iki ilçe örgütüne ilişkin aldığı kararları kamuoyuyla paylaştı. İl Başkanı Okan Marzıoğlu imzasıyla yayımlanan açıklamada, değişikliğin gerekçesi ve yeni görevlendirmeler duyuruldu.
CHP Kayseri’de Melikgazi ve Kocasinan ilçe örgütlerinde görev değişikliğine gidildi. İl yönetiminin yayımladığı duyuruda, parti tüzüğüne bağlılık ve örgüt çalışmalarının kesintisiz sürdürülmesi üzerinde duruldu.
İki ilçe başkanı görevden alındı
Açıklamada, Melikgazi İlçe Başkanı Ergün Canbulat ile Kocasinan İlçe Başkanı Neşe Nasırlıoğlu Arslan’ın görevden alındığı bildirildi. Kararın gerekçesi şu ifadelerle aktarıldı:
‘Melikgazi İlçe Başkanı Ergün Canbulat ve Kocasinan İlçe Başkanı Neşe Nasırlıoğlu Arslan, tüzüğümüz gereği üstlendikleri görev ve sorumlulukları yerine getirmedikleri gerekçesiyle görevlerinden alınmıştır.’
İl yönetimi, örgüt çalışmalarının parti tüzüğü, Atatürk ilke ve devrimleri ile Altı Ok’un temel değerleri doğrultusunda disiplinli ve etkin biçimde yürütülmesini temel öncelik olarak belirtti.
Melikgazi ve Kocasinan’da yeni görevlendirmeler
Görevden alma kararlarının ardından Melikgazi İlçe Başkanlığına Ufuk Gültekin, Kocasinan İlçe Başkanlığına ise Yaşar Ay görevlendirildi.
İl yönetiminin duyurusunda, yeni görevlendirmelerin iki ilçedeki parti çalışmalarının kesintisiz ve etkin biçimde devam etmesi amacıyla yapıldığı kaydedildi.
‘Görevler kişisel değil’
Açıklamada, parti içindeki görev ve sorumluluklara ilişkin şu ifadelere de yer verildi:
‘Cumhuriyet Halk Partisi’nde görevler kişisel değil, partimizin değerleri ve örgütümüzün ortak sorumluluğu doğrultusunda yürütülür. Bizim anlayışımız; Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in değerlerine, Altı Ok’un ilkelerine ve partimizin tüzüğüne bağlı, güçlü ve çalışan bir örgüt yapısını kararlılıkla sürdürmektir.’
İl yönetimi, yeni ilçe başkanlarına görevlerinde başarı dileyerek Melikgazi ve Kocasinan örgütleriyle çalışmaların aynı kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
