CHP Kayseri'de başkanlık değişiyor!
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer'in istifası, Merkez Yönetim Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi. Yaklaşık 6 ay önce yapılan kongrede göreve gelen Özer'in ayrılığı sonrası il başkanlığı için yeni atama sürecinin başlatılması bekleniyor.
Kayseri İl Başkanı Ümit Özer’in istifası merkez yönetim kurulu (MYK) tarafından kabul edildi.
CHP İl Başkanlığı’nda geçen yıl 19 Ekim’de gerçekleştirilen olağan genel kurulda mevcut başkan Feyzullah Keskin ile Ümit Özer yarıştı. Seçimi 13 oy farkla Ümit Özer kazandı.
6 ay görevde kaldı
Yaklaşık 6 ay görevini yürüten Özer, istifa etti. Ümit Özer’in istifası bugün MYK toplantısında görüşüldü. Özer’in istifası kabul edildi. Parti kulislerinde uzun süredir konuşulan istifa süreci, MYK toplantısında ele alındı ve Özer’in ayrılığı resmiyet kazandı. Kararın ardından CHP Kayseri İl Başkanlığı için yeni isim arayışı da başladı.
Edinilen bilgilere göre il başkanlığı için Kocasinan eski ilçe başkanı Seyit Bektaş’ın ismi ön plana çıktı. Parti içinde birçok ismin de genel merkeze Bektaş’ın ismini önerdiği, atama sürecinde bu ismin güçlü adaylardan biri olarak değerlendirildiği ifade ediliyor. CHP Kayseri’de yeni il başkanının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
