Çetin Arık yerel seçimlerde aday olacak iddiası – Kılıçdaroğlu ile görüştü mü?

Yerel seçim öncesi CHP Kayseri eski Milletvekili Çetin Arık'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili görüştüğü iddia edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Çetin Arık yerel seçimlerde aday olacak iddiası – Kılıçdaroğlu ile görüştü mü?

Yerel seçim öncesi CHP Kayseri eski Milletvekili Çetin Arık’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kayseri Büyükşehir Başkan Adaylığı ile ilgili görüştüğü iddia edildi.

Türkiye 2024 yılında seçime gidecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun yerel seçimler ile ilgili kararı geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre mahalli idareler seçimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2024 yılı Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart’ta yapılacak.

Seçmen kütüğü güncellemelerinin ise, 1 Ekim tarihinden seçim takvimi başlangıç tarihine kadar yapılabileceği belirtildi.

Bu kapsamda siyasi partiler de çalışmalarının startını çoktan verdi. Bu süreçte önümüzdeki günlerde düzenlenecek kongreler sonrası partiler de artık adaylarını belirlemeye başlayacak. 

Aday olması istenen kişiler genel başkanlar tarafından çağırılıp görüşmeye tabi tutuluyor. 

CHP Kayseri eski Milletvekili Çetin Arık da 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmemiş, Arık ise hekimlik görevine geri dönmüştü. CHP ve CHP’nin Kayseri teşkilatında yaşanan kaos üzerine yeni bir iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Arık ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görüştü.