CEO Ertekin'den sert çıkış!

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, ''AK Parti'de ByLock kullananlar ifşa oldu'' iddiasıyla çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Ertekin, ''Niye 8 yıldır bunları paylaşamadınız da 8 yıl sonra basitçe üretilmiş çıktılarla bu isimlerin bylokçu olduğuna inanmamızı bekliyorsunuz.'' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde..

CEO Ertekin'den sert çıkış!

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, sosyal medyada dolaşan ''AK Parti'de ByLock kullananlar ifşa oldu.'' paylaşımlarına sert tepki gösterdi. İletişim Başkanlığı tarafından da yalanlanan bu iddiada Ertekin, Polis Özel Harekatı bombalayanların kansız olduğunu belirterek Kayserili Bakan Mehmet Özhaseki'ye ''iyi ki varsınız.'' dedi.

Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından hazırlandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz edildiği iddia edilen görseller paylaşıldı. 

AK Parti'de FETÖ'nün haberleşme programı Bylock'u kullanan kişilerin olduğu iddiasıyla paylaşılan videoya, T.C. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından açıklama geldi.

Merkez, belge olduğu iddia edilen görsellerin 2017’den itibaren dolaşımda olduğunu ve iddiaların doğru olmadığını duyurdu.

CEO Ertekin'den sert çıkış!

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin de iddialara ilişkin paylaşımda bulundu. Ertekin, ''Sümüklü FETÖ’nün beyni alınmış, idrak kabiliyeti olmayan müritlerinin bile inanmayacağı kadar tutarsız bir savla da piyasaya sürüldü. İddianın sahibi kim? Vatansız, kaçak bir FETÖ’cü, bir bylock kullanıcısı. İddiayı yayanlar kim? Onlar da yurt dışında sıçan gibi deliklerde yaşayan başka FETÖ’cüler ve onlar da bylock kullanıcıları.'' dedi.

Ertekin, sosyal medyada dolaşan iddialın bugüne kadar yapılan sahte belgelerin yanında hem kurgu, hem görsellik açısından amatörce dizayn edildiğini vurguladı.

FETÖ'nün düzenleyeği kumpasın sınırının olmadığını ifade eden Ertekin, ''Türk tarihinin en aşağılık, en şerefsiz, en çukur terör örgütü FETÖ’dür. Polis Özel Harekatı bombalayabilecek kadar kansız, vatansız ve satılmışlardır. Bu şerefsiz sürüsünde yalanın, kasetin, kumpasın sınırı yoktur.'' ifadelerini kullandı.

ByLock programını yazan kişilerin elinde listenin bulunduğunu, 8 yıldır da neden bu isimlerin paylaşılmadığını sorgulayan Ertekin, şunları kaydetti: ''Bylock davetle girilen kapalı bir haberleşme programı. Yani FETÖ’cülerin örgüt haberleşme programı. Yani programı yazan, yazdıran kimse elinde bylock kullananların tam listesi zaten var. Madem bugün iftira attığınız kişilerin bylock hesabı vardı, 8 yıldır kayıtları sizde var, niye paylaşmadınız. Niye 8 yıldır bunları paylaşamadınız da 8 yıl sonra basitçe üretilmiş çıktılarla bu isimlerin bylokçu olduğuna inanmamızı bekliyorsunuz. 

CEO Ertekin'den sert çıkış!

Yayınladığınız sahte belgelerdeki herkes kendi adına açıklama yapacaktır ama Berat Albayrak ismini geçirerek zaten bu işin sahte ve yalan olduğunu çaba gerektirmeden kendiniz çürütmüş oldunuz. Berat Albayrak canınızı ne kadar yakmış ki kuyruk acınız hala geçmemiş.''

Ertekin, listede ismi bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de 6 yıldır yaptığı işlere şahit olduğunu altını çizerek şöyle söyledi: ''Son olarak yine listeye koydukları sayın Mehmet Özhaseki için de söyleyeceğim tek şey, Allah ondan razı olsun. 6 yıldır Kayseri’de yaşayan birisi olarak bu şehir ve bu memleket için yaptıklarına şahidim. Sağlığını hiçe sayarak, deprem bölgesinin ayağa kalkması için dinlenmeden, yorulmadan çalıştığına şahidim. Berat bakanıma da Özhaseki bakanıma da diyeceğim şey: İyi ki varsınız, iyi ki sizleri tanıma şerefine nail oldum, Allah sizlerden razı olsun.''