Çalışan Kadınlar İçin Pratik Ve Sağlıklı Akşam Yemeği – Türk Mutfağı

Hem çalışmak hem de sağlıklı beslenmek istiyor ama aynı zamanda pratik bir tarif mi arıyorsunuz? Bu tarif tam size göre detaylar haberimizde…

Çalışan Kadınlar İçin Pratik Ve Sağlıklı Akşam Yemeği – Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışan kadınların en zorlandığı şeylerden biri de akşam yemekleri. Hem lezzetli hem pratik bir akşam yemeği hazırlamak isteyen kadınlar gün içinde genelde fasfood tükettikleri için akşam öğünlerinin sağlıklı olmasını istiyor. 

1-2 gün dolapta taze bir şekilde saklayabileceğiniz bir tarifi sizin için derledik. 

İş tatil gününüzde bu tarifi yapıp dolabınıza koyabilir ve birkaç gün tüketebilirsiniz. 

Hazırlık aşaması sadece 10 dk. Pişirme aşaması ise 20dk olan Portakallı kereviz yemeğinin malzemeleri;

- 1 adet büyük boy patates (küp küp doğranacak)

- 1 adet soğan (ince kıyılmış)

- 1 adet kereviz (küp küp doğranacak- yeşil yerinden bir parça ayırılacak)

- 1 adet havuç (eşit parçalar olacak)

-1 adet portakal (suyu sıkılacak)

- yarım bardak zeytin yağ 

- tuz, toz şeker

 - yarım limon suyu 

Yapılışı;

Sebzeleri soyup uygun şekilde dilimliyoruz. 

İnce kıyılmış soğanları 1 kaşık yağ ile kavuruyoruz. 

Sonrasında sırayla dilimlediğimiz patates, kereviz, havuçu tavaya alıyoruz. 

Kalan zeytin yağınıda ekleyip bir süre kavurduktan sonra içine sıktığımız portakal suyunu ekliyoruz. 

Limon ve tuzu de ekleyip üzerine kerevizin yeşil yapraklarından ekleyip kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.

Pişen yemeğimizi soğumaya bırakıyoruz.

Afiyet olsun...