Çakar: Dolar 39-40 TL olur

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektöründeki gelişmeleri değerlendirerek, enflasyon ve dolar kuru hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Çakar: Dolar 39-40 TL olur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, 2023 yılında enflasyonun yüzde 40-45 civarında olabileceğini söyledi.

Çakar, 'Dolar 39-40 TL olur'

‘Enflasyonun yüzde 40-45'lere inmesi zaten olağan’

Orta Vadeli Program'ı (OVP) çok gerçekçi bulduğunu ifade eden Çakar; ‘Enflasyon, mayıs ayında en üst düzeye gelip düşüşe geçecek. Mevcut uygulanan politikalarda bence asla acele etmemek lazım... Bence enflasyonun yüzde 40-45'lere inmesi zaten olağan, bu olacak. Önemli olan enflasyonun yapışkan olmadan, kalıcı hale gelmeden düşürülmesidir. Orada bizim daha dikkatli olmamız, mevcut politikaları daha olgunlaştırarak devam etmemiz önemli’ ifadelerine yer verdi.

Enflasyon fazla artmayacak

Çakar, Orta Vadeli Program'ın devam ettiği sürece 2025 enflasyonunun yüzde 15 olarak öngörüldüğünü, kredi büyümesinin bu yıl yüzde 40 civarında olacağının da tahmininde bulundu. Kurun bu yıl enflasyondan fazla artmayacağını söyleyen Çakar, doların 39-40 lira olacağını tahmin etti.