Büyükşehir tarihi yaşatacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü Suriçi-Cami Kebir Yenileme Projesi çalışmaları kapsamında hak sahipleri bilgilendirilecek.

Büyükşehir tarihi yaşatacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Büyükkılıç, bir zamanlar Kayseri 'yi kendilerine başkent yapan Danişmendliler 'in üçüncü hükümdarı Melik Muhammed Gazi tarafından 1134-1143 yılları arasında yaptırılan tarihi Cami Kebir (Ulu Cami) ve tarihi kapalı çarşıyı barındıran Cami Kebir Mahallesi’nde kentsel yenileme projelerinin sürdüğünü söyledi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Büyükkılıç, “Şehrimize mimari, sosyal ve turizm anlamında değer katacak olan, tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların yenilenerek ve yaşatılarak kullanılması amacı doğrultusunda, proje ile başta Cami Kebir, Tarihi Kent Surları, Pamukhan, Bedesten, Raşit Efendi Kütüphanesi, Vezirhan, hamam ve külliye gibi tarihi yapıların yaşatılması hedefleniyor. Şehrimiz, merkezinde bulunan tarihi ve kültürel güzelliklerin ortaya çıkarılması ile turizm açısından da bir cazibe merkezi haline gelecektir.” diye konuştu.

EŞİT, ADİL, ŞEFFAF BİR UZLAŞMA

Projenin yürütüldüğü alanda tespit ve değerleme çalışmalarının, dönüşüm alan ilanlarının ve projelendirme çalışmalarının tamamlandığını bilgisini veren Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından, Nisan ayından itibaren hak sahiplerine bilgilendirme çalışmalarının da başlayacağını ifade etti. Büyükkılıç, "Vatandaşlarımızın kentsel refah ve yaşam kalitesini artıracak olan; afete hazır, huzurlu ve güvenli, sosyal alanları bulunan, hak sahiplerinin büyük çoğunluğunun rızası ile yürütülmeyi hedefleyen projemizde, eşit, adil, şeffaf bir uzlaşma sağlanması için belediyemiz azami gayret göstermektedir.” dedi.

Kurumsal Haber