Büyükkılıç 'dan Rasim Arı 'ya...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı 'ndan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı 'ya: 'Erciyes 'imiz de Kapadokya da yerinde duruyor.'

Büyükkılıç  'dan Rasim Arı  'ya...

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı 'nın, "Erciyes 'i alırım." açıklamasına dair, "Erciyesimiz de yerinde duruyor, Kapadokya da." dedi.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç gazetecilerin gününü kutlayarak, "İşini fedakarca yaptığınızın farkındayız. Veli başkanlığımızın önderliğinde Kayseri’nin ruhuna uyan ve uyum kültürünü önemseyen bir yaklaşım içerisinde çalışmalar sürdürülüyor. Gerek yerel yönetimlerle ilgili gerek siyasi temsilcilerle ilgili gerekse kamu kurum ve kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde güzel bir Kayseri örneği sergiliyoruz. İnşallah şehrimizi tanıtıcı daha da olumlu olarak anılması için hep beraber gayret içerisinde olmamız gerektiğini paylaşmak istiyorum." diye konuştu.

"ÜZERİNDE DURMAYA GEREK YOK" 

Geçen hafta "Erciyes 'i de alırım." sözleriyle gündeme gelen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı 'yla ilgili olarak ise Büyükkılıç, "Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri, Kapadokya’nın dört önemli şehirlerinden birisi. O açıdan biz burada birbirimize bu anlamda değil daha güzel çalışmalarla yarışma mantığı içerisinde dayanışma içinde olmalıyız. Nevşehirimiz olsun diğer şehirlerimiz olsun etle tırnak gibiyiz. Bizim olmazsa olmazımız ayrılmaz bir parçamız. Oradaki başkanımız da bizim başkanımız. Belki heyecanla belki kendine göre değerlendirmesiyle sarf ettiği sözler var. Üzerine düşeni, yapması gerekeni yaptı. Bence bu konuları daha fazla konuşmaya değmez. Erciyemiz de Kapadokya da yerinde duruyor, Nevşehir de Kayseri de yerinde duruyor. Bu açıdan rasim kardeşimiz genç dinamik enerjik, başarılı da bir başkanımız. Belki şehirinin sevdiğini zannederek bu taassupla fazla sevdiğini zannederek söylediği ifadeler bunlar. Üzerinde durmaya gerek yok diye düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

"MASKE KULLANIM ORANLARIMIZ YÜKSEK"

Kayseri 'de pandemi sürecine dair bilgi veren Büyükkılıç, kentte maske kullanım oranlarında büyük başarı sağlandığının altını çizdi. Vatandaşları maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları konusunda uyaran Büyükkılıç, "Pandemide iyi bir noktadayız ama bence yetmez. Daha da dikkatli olmamız lazım. Arzu ettiğimiz rakamlara ulaşmak için daha çok gayret göstermemiz lazım. Kayserimizin insanları kurallara uyuyor. Maske uygulaması konusunda Kayseri kadar bu konuya duyarlılık gösteren bir başka şehir bilmiyorum. İnşallah bu anlayışla da dikkat ederek bu süreci atlatacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Başkan Büyükkılıç 'a Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan eşlik etti.

>> Selma Kara