Büyükkılıç, Meslektaşları ile Sessiz Yürüyüşte!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, meslektaşları olan tıp ve sağlık çalışanlarının her hafta sonu saat 15.30'da Filistin için gerçekleştirdikleri 'Sessiz Yürüyüş'e katıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükkılıç, Meslektaşları ile Sessiz Yürüyüşte!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, meslektaşları olan  tıp ve sağlık çalışanlarının her hafta sonu saat 15.30'da Filistin için gerçekleştirdikleri; 'Sessiz Yürüyüş'e katıldı. 

Başkan Büyükkılıç, tıpçılar ve sağlık çalışanlarının 'Sessiz Yürüyüş'ü ile ilgili Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda açıklamalarda bulundu.

Büyükkılıç açıklamalarında; 'Her şeyden önce meslektaşlarım olarak, gerçekten sorumlu bir tavır sergileyen ve bu yürüyüşü yapan gerek öğrencilerimiz, gerekse doktorlarımız, diş hekimlerimiz sağlık alanında çalışan dostlarımızı ben tebrik ediyorum. Bir doktor abileri olarak bu onurlu davranış ve yürüyüş vakur bir şekilde yapılırken bizim kayıtsız kalmamız kenarda durmamız beklenemezdi. Bu açıdan, Kayserimize yakışan ve sizlerle birlikte olma anlayışı içerisinde bu duygularımızı paylaşmak isterim.' cümlelerine yer verdi.

'Savaşın da bir kuralı var derler'

Büyükkılıç; 'Ahmet kardeşimiz doktorumuz gerçekten başlı başa sağlık alanında yaptığı, sadece sağlık alanında yaptığı zulmü sıraladığı zaman içimden geçen duygu insanlığın bittiği. ‘Belhum Adal’ diye nitelendirilen, belki o mahluklara bile hakaret olarak gördüğümüz onlardan da aşağı onlardan da adice olan bir vahşeti burada paylaşıyorum. Zulmü kınıyorum, savaşın da bir kuralı var derler ama artık insanlığın bittiği böyle bir davranışı dünyada neden sessiz kalınır onu da anlayabilmiş değilim. Herhalde bu insani ve islami kimliğinden kaynaklanıyor olsa gerek ki düşünmeden edemiyorum. O açıdan biz birbirimize sahip çıkacağız biz islam alemi olarak her zaman mazlumun yanında yer alma anlayışı içerisinde olan anlayışın sahipleri olarak, tabi ki önce kendi içimizde bildiğimizi sağlayacağız.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sunan Başkan Büyükkılıç; 'Bu alanda hem duyarlılığı hem gayreti hem mazlumun sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun kıymetli Vekiline müsadenizle burada huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum, iyi ki var diyorum. Dünya 5’ten büyüktür diye daha işin başında bu cümleleri sarf ederken herhalde bugünleri görmüş, herhalde olana bitene kayıtsız kalan bu anlayışı o zamandan dillendirmiş.'diyerek cümlelerine devam etti;

'O açıdan biz inşallah birliği beraberliğin dayanışmanın mazlumun yanında yer almanın zulme karsı durmanın anlayışı olarak doktorlar olarak sağlık alanında çalışanlar olarak sesimizi elbette duyurmalıyız. Ama bunu yaparken bugün olduğu gibi vakur bir şekilde bir hekime bir insani kaygıya yakışır şekilde. Sizleri tebrik ediyorum hepinizi alnından öpüyorum iyi ki varsınız diyorum sağduyulu meslektaşlarım. Allaha emanet olun.' dedi.