Büyükkılıç, 'Alzheimer Projesi'ni Müjdeledi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, '4 Şubat Kanser Günü' için katıldığı programda, Alzheimer için başlattıkları yeni projenin müjdesini verdi. Detaylar kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Büyükkılıç, 'Alzheimer Projesi'ni Müjdeledi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ‘4 Şubat Kanser Günü’ için katıldığı programda, Alzheimer için başlattıkları yeni projenin müjdesini verdi.

Memduh Büyükkılıç, Türk Kanser Araştırma ve savaş kurumu Derneği Kayseri Şubesi’nde, Kayseri’de ve Türkiye’de açılacak olan Hospice Binası ile ilgili ilgi verdi.

Hospice, Tıbbi olarak her türlü müdahalenin yapıldığı hastaların zorlu süreci daha iyi şartlarda geçirmelerini sağlamak amacıyla 23 Ağustos’ta temeli atılan ‘Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi’ projesi, hastalara her türlü imkânın tanınacağı, özel odaların tahsis edileceği ve hastaların ziyaretçileriyle birlikte vakit geçirebilecekleri alanların yer alacağı projeyle, kanser hastalarının yaşam kalitesinin mümkün olan en iyi seviyede tutularak, yaşamlarının son günlerini evindeymiş gibi geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Büyükkılıç, hastalanmadan önce önlem almanın önemini vurgulayarak; ‘Bir sosyal belediyecilik anlayışı ile hekim bir başkanın da bu şehrin başında olması ve bu alanlarda, çok önem arz eden alanlarda; ihmalimizin olmaması adına, ‘Alzheimer’ konusunda biz bir proje geliştirdik’ dedi.

Büyükkılıç, ‘Alzheimer ile ilgili dijital zehirlenme maalesef bunu tetikliyor ben bir nöroloji uzmanıyım. Bu açıdan yaş grubu olarak da öne doğru maalesef çekilmeye başladı. Şimdi biz ne yapacağız? Biz insana hizmet, insana değer, insan odaklı projelerimizden biri olarak; inşallah Kayseri’mizde yeri hazır projesi hazır kaynağımız da hazır en kısa zamanda bu projeyi hayata geçireceğiz. Sabah alacağız evinden getireceğiz, gerekli gün boyunca ona hizmet edeceğiz, hobi mantığındaki uygulamalarımız ile onu meşgul edecek, onu eğitecek onu yönlendirecek, ailesini de hatta eğitecek, çünkü ona bakış açısı da önemli. Dolayısı ile ailesinin de sosyal hayatını yaşamasına fırsat verecek bir anlayış içerisinde bu projeyi de yine hayata geçireceğimizi ifade etmek istiyorum’ ifadelerini kullandı.