Büyük Usta 'ya vefa

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) eski Başkanı Gazeteci Veli Altınkaya ölümünün yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Büyük Usta 'ya vefa

Geçtiğimiz yılı Korona Virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) eski Başkanı Gazeteci Veli Altınkaya, ölümünün birinci yılında Asri Mezarlıkta bulunan kabri başında anıldı. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği anma törenine; KGC Başkanı Metin Kösedağ, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kayseri Bölge Müdürü Mehmet Uğurlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, CHP eski İl Başkanı Enver Özdemir ve eski İlçe Başkanı Seyit Bektaş gazeteciler ve Altınkaya 'nın ailesi katıldı.

Törende Kur 'an-ı Kerim okundu, dua edildi. KGC Başkanı Metin Kösedağ,  yaptığı konuşmada Veli Altınkaya 'nın hiç bir zaman unutulmayacak bir değer olduğunu ifade etti.

Merhum Gazeteci Veli Altınkaya’nın oğlu, Talha Altınkaya “Metin Başkan’a bu anma törenini düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Meslektaşları en azından onun kadar bu memlekete düşkün olursa babam burada çok daha rahat uyur diye düşünüyorum. Herhangi bir iş dalından herhangi bir konuda kimin ne sorunu varsa bu beni ne ilgilendirir demeden benim memleketim bu konuda öncü olsun diye kendi tabiriyle Mehmet Özhaseki’nin ‘artık şehirler yarışıyor’ şiarıyla bir gazetecilik anlayışına sahipti” dedi.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy da, “Veli ağabeyimizi ölümünün seneyi devriyesinde mezarı başında anıyoruz. Gerçekten bir Kayseri aşığıydı.  Üstüne vazife olsun olmasın herkesin derdine koşardı.” Diye konuştu.

>>Dilek Bayram