Büyük organize suç örgütünün davası başlıyor

(Özel) Haber: Şeref KAHRAMAN - KAYSERİ'de, polis ekiplerince silahlı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında ünlü iş adamlarının olduğu 8'i tutuklu 23 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Büyük organize suç örgütünün davası başlıyor

(Özel) Haber: Şeref KAHRAMAN - Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 2 Nisan’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, 'nitelikli yağma', 'silahla tehdit', 'mala zarar verme', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'kasten yaralama' gibi suçlara karışan ve şiddet içeren eylemler gerçekleştirdikleri belirlenen silahlı organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonlarda, örgütün yöneticisi ve üyeleri olduğu belirlenen 23 şüpheli adreslerinde yakalanarak, gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, uyuşturucu madde, ruhsatsız tüfek, mermi ve çok sayıda senet ile çek ele geçirildi. 8 şüpheli tutuklanırken, 15 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

8’İ TUTUKLU 23 SANIKLI 213 SAYFALIK İDDİANAME

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında iş insanları ve mimarların olduğu tutuklu sanıklar A.B.(39), A.Ö.(31), H.Ç.(60), H.Ç.(49), M.A.(39), Ö.T.(42), Ö.H.(29) ve T.G.(39) ile tutuksuz sanıklar A.Y.(36), A.Y.(50), B.S.O.(55), B.A.(35), E.G.(47), G.D.(33), G.K.(37), H.Ç.(34), M.G.(43), M.K.(59), M.Ç.(45), S.G.(22), S.Ö.(39), U.G.(33) ve U.T.(40) hakkında 20’yi aşkın suçtan iddianame hazırladı. 213 sayfalık iddianamede mağdur Zeynel Y.(58) ile müştekiler Ali S.(75), Hikmet S.(44), Selahattin S.(40), Merve S.(33), Hakan K.(44), İsmail A.(52), Murat E.K.(48) ve Ömer K.(33)’nin şikayetleri yer alıyor.

KENDİLERİNE BORCU OLAN ŞAHISLARA CEZA KESİYORLAR

Kolombo lakaplı olarak bilinen ve organize suç örgütü yöneticisi konumunda olan Mehmet A. ve lideri Hayri Ç. isimli şahısların silahlı suç örgütü kurdukları, şahısların emir ve talimatları doğrultusunda hareket ettiği değerlendirilen diğer şüphelilerin Kayseri ilinde organize şekilde hareket ederek cebir ve şiddet kullanıp, kişiler üzerinde baskı kurdukları, özellikle maddi durumu iyi olan şahısların yasal yollardan temin edemedikleri alacaklarını, belli bir miktar karşılığında borçlu olan şahıslardan tahsil ettikleri iddia edildi. İddianamede mağdur olan şahısların korktukları nedeniyle şikayetçi olamadıkları, şüphelilerin kentte iş adamı, esnaf gibi maddi geliri yüksek şahısları kendi grupları içerisinden başka şahsılara borçlandırdıkları, şahısları tehdit ederek korkuttukları, kendilerine borcu olan şahıslara ceza kesip iki, üç kat tutarında para talep ettikleri yönünde tespit ve değerlendirmelere yer verildi.

ÖRGÜTÜN KORKUTUCU GÜÇLERİNİ KULLANMIŞLAR

Ayrıca iddianamede örgüt mensuplarının hileli yollarla borçlandırdıkları şahısların senetleri vadesinde ödeyemeyeceklerini bildikleri, borçlarını ödeyemeyen mağdurlara baskı ve tehdit yoluyla yeniden senet düzenleyerek kendilerine daha çok borçlandırdıkları, iş yerlerine kalabalık grupları halinde giderek korku ve panik yarattıklarının, müştekilerin evlerinin önüne giderek, orada fotoğraf çekip, whatsapp üzerinden mağdurlara göndererek, örgütün korkutucu güçlerini kullandıklarının anlaşıldığı ifadeleri yer aldı. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın ilk celsesi bugün görülecek. Tutuklu sanıkların koronavirüs tedbirleri kapsamında video konferans (SEGBİS) ile hazır edilmesi bekleniyor.