Bütün dünya sigarayı bırakacak

9 Şubat tüm Dünya'da sigarayı bırakma günü olarak kayıtlara geçiyor. Bütün dünya sigarayı bırakacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Bütün dünya sigarayı bırakacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

9 Şubat tüm Dünya'da sigarayı bırakma günü olarak kayıtlara geçiyor. Bütün dünya sigarayı bırakacak mı? 

Dünyanın en çok sigara içen ülkesi günlük ortalama 17,1 adet ile Türkiye oldu. Türkiye'yi 15.7 adet ile Yunanistan takip ederken, 3. sıradaki İsrail karşımıza çıkıyor.

Bütün dünya sigarayı bırakacak

Sigara ve tütün ürünleri kullanımı önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlık. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın kullanılan tütün ürünleri; bağımlılık yapıcı etkileri yanında, kanser, kalp damar hastalıkları, KOAH gibi pek çok önlenebilir hastalık sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır.

9 Şubat tarihi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ülkemizde 'Sigarayı Bırakma Günü' olarak kutlanmaktadır.

Bütün dünya sigarayı bırakacak

Sigarayı en hızlı nasıl bırakırsınız? 

Egzersiz yapmak

Yürüyüşe çıkmak

Sakız çiğnemek

Ellerinde bir kalem çevirmek ya da tespih çekmek

Bol su içmek

Derin nefes alıp vererek gevşemek

Sinemaya gitmek

Sigara içmeyen arkadaş ve aile fertleriyle zaman geçirmek gibi aktiviteler yaparak sigaradan uzak durarak sigarayı bırakabilirsiniz. Ya da sağlık Bakanlığı'nın sigarayı bırakma hattı ile iletişime geçebilir, size verilen yöntemler dahilinde sigarayı bırakabilirsiniz.