Büro Memur Sen'den dikkat çeken açıklama

Büro Memur Sen Kayseri 2 Nolu Şube başkanı Talip Şahin, bazı çevreler son dönemde şehit ve gazi aileleri adını kullanarak birçok sendika ve dernek açtıklarına dikkat çekerek 'Şehitlik ve gazilik her türlü çatışma ve çıkar hesaplarının üstündedir, öyle de olmalıdır' dedi.

Büro Memur Sen'den dikkat çeken açıklama

Şahin uyarısını aynen şöyle sürdürdü: "Ülkemizde Şehit ve Gazi denildiği zaman akan sular durur, bu durum suistimale açık bir ortam oluşturmaktadır. Bazı çevreler son dönemde şehit ve gazi aileleri adını kullanarak birçok sendika ve dernek açılmaktadır.

Şehitlik ve gazilik her türlü çatışma ve çıkar hesaplarının üstündedir, öyle de olmalıdır. Vatanımız için canını veren her şehit, canını vermeyi göze alan her gazi bu milletin ortak değeridir. Hiç kimsenin bu değerlerimiz arasında ayrımcılık yapmasına müsaade etmeyiz.

Son günlerde ilimizde bazı İl Müdürlerinin şehit yakınlarını odasından  kovdu şeklinde asılsız bir haber dolaşmaktadır.

Bazı sendika ve dernek adı altındaki oluşumların kendi şahsi çıkarları uğruna şehitlik ve gazilik gibi yüce bir makamı istismar etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Ortaya attıkları safsatalarla şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin zihnini bulandırmaya çabalıyorlar.

Oysa devletimiz ve bütün kurumları her türlü sıkıntısında, her türlü ihtiyacında daima şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanındadır.

Bu anlam bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesini şehitlik nedir, şehadet nedir bilmeyen, emanete hürmet göstermeyen kişilere kulak asmamanızı bilhassa rica ediyorum.

 Bu vesile ile şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilere Allah'tan sağlık ve afiyet diliyorum" Kurumsal Haber