Burası Kayseri! Burada yarım bardak çay bakın kaç TL?

Kayseri'de bir kahvehanenin önündeki tabelada belirtilen 'Yarım bardak çay 4 TL' yazısı dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Burası Kayseri! Burada yarım bardak çay bakın kaç TL?

Kayseri’de Sahabiye Mahallesi’nde bulunan bir kahvehane yüksek fiyatlara dikkat çekmek amacıyla, kapısına ‘Yarım bardak çay 4 TL’ yazısı astı. 

Yüksek enflasyon sebebiyle tüm kalemler zamlı fiyatlardan nasibini aldı. Son olarak Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), çay fiyatlarına yüzde 4,5 oranında zam yaptı. Böylece son üç ayda çaya üçüncü zam gelmiş oldu. Haziran ayından bu yana kuru çay fiyatları yüzde 63,6 zamlandı.

Kayseri’de de son dönemlerde kafelerde en ucuz içecek olarak görülen çayın fiyatı da artışlardan etkilendi. Çay fiyatlarının 15-20 TL arasında seyrettiği Kayseri’de, bir kahvehane yüksek fiyatlara dikkat çekmek amacıyla kapısının önüne ‘Yarım bardak çay 4 TL’ yazısı astı.
Kahvehane sahibi esnaf ise, ‘Gidişata dikkat çekmek istedik. Aramızda esprisi geçmişti, biz de yaptık’ ifadelerini kullandı.

Burası Kayseri! Burada yarım bardak çay bakın kaç TL?

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı ise sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yerdi, ‘Kayseri'de bir çay ocağının girişinde bulunan fiyat listesi. Yarım çay 4 TL’