Bünyan Dostları Derneği'nden gecikmeli 'Anneler Günü' yürüyüşü

Bünyan Dostları Derneği, her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Anneler Günü Doğa Yürüyüşü'nü bu yıl pandemiden dolayı gecikmeli olarak gerçekleştirebildi.

Bünyan Dostları Derneği'nden gecikmeli 'Anneler Günü' yürüyüşü

Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü’nde yaptıkları geleneksel doğa yürüyüşünü bu yıl gecikmeli de gerçekleştirebildikleri için mutlu olduklarını dile getiren Dernek Başkanı Şener Serim, “Yürüyüşümüz Bağpınar’da başladı be Bünyan’da sona erdi. 25 kilometrelik bir yürüyüş oldu. Pandemi süresince evde kaldığımız hareketsiz günlerin ardından tüm üyelerimiz için verimli bir aktivite gerçekleştirmiş olduk.” dedi.

PANDEMİ TEDBİRLERİ ALINDI

Yürüyüş öncesinde pandemi kapsamında alınan ateş ölçümü ve kayıt gibi tedbirleri de yerine getirdiklerini kaydeden Serim, “Doğa yürüyüşümüzün 11. yılını bu sene biraz gecikmeli de yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Pandemi sürecinde evde kalan doğa severler ile zevkli bir yürüyüş oldu. Bu senenin bir özelliği de yürüyüş güzergahımızda bulunan Koramaz Vadisi’nin UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine alınması idi. Koramaz Vadisi’nin bu tür yürüyüşler kapsamında daha geniş kitleler tarafından tanınacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi