Bünyan Devlet Hastanesi'nde sona gelindi

3 yıl önce yapımına başlanan 75 yataklı Bünyan Devlet Hastanesi'nde sona gelindi. Sağlık Bakanlığı'na teslim için gün sayan hastane bölge hastanesi konumunda olacak.

Bünyan Devlet Hastanesi'nde sona gelindi

BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Sağlık Bakanlığı'na teslimi için gün sayan Bünyan Devlet Hastanesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Hastanenin, ilçenin coğrafi konumu dolayısıyla bölgeye hizmet vereceğini belirten Altun, "Bünyan, stratejik olarak birçok ilçeye yakın. Dolayısıyla hastanemiz Akkışla’dan tutun da Sarıoğlan'a, Pınarbaşı’na kadar hizmet verecek. Kayseri’de özellikle İldem, Beyazşehir tarafından hasta çekebilecek bir hastane." dedi.

İLÇEYE EKONOMİK KATKI SUNACAK

Hastanenin, ekonomik anlamda ilçeye büyük katkı sağlayacağını aktaran Başkan Altun, “Özellikle de kırsal kesimin kente göçünü de engellemeye yönelik bir harekettir bu. Bu açıdan baktığımız zaman hastanenin ne kadar değerli olduğunu görebiliyoruz. Burada biliyorsunuz 4 bin kişilik mahkumların olduğu bir cezaevi var. Oradaki mahkumlara da hizmet edebilecek bir hastane. Aynı zamanda cezaevindeki mahkumlarla normal hastaların karşılaşmaması için yapılmış özel düzenekler var burada. Her şey düşünülmüş. Böyle de olunca ilçeye aşırı derecede yabancı girişi anlamına geliyor. Bunun da ekonomiye katkısı olacak.” diye konuştu.

75 YATAK KAPASİTELİ

Altun, 75 yatak kapasiteli hastaneyle ilgili şu bilgileri verdi:  "Son görüşmelerimizde 75 yataklı olmasına karar verilen astanemizde ilçede ilk kez tomografi hizmeti verilecek. Her türlü ameliyatın yapılabilmesi planlanan hastanede ayrıca ilçedeki cezaevinde bulunan mahkumlara da ayrı bir poliklinikte hizmet edilecek. Yenidoğan yoğun bakımla birlikte 10 kişilik yoğun bakım servisi olacak ve son teknolojiyle donatılmış 4 ameliyathane bulunacak. Hastanemiz son sistem yapıldı. Özellikle bütün branşlarda hizmet etmeye adayız. İnşallah doktor ve tıbbi personelimiz de tamamlanınca hemen hemen burada yapılmayacak bir ameliyat kalmayacak. Bu da hastanenin günümüz şartlarında özellikle pandemi süreci içerisinde ne kadar değerli ve önemli olduğunu bize daha iyi gösterdi. Hastanemizin yapılışında emeği geçen Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Kayseri’deki Milletvekillerimizden, Il Sağlık Müdürümüzden Allah razı olsun. Biz de Bünyan Belediyesi olarak bu yapıyı sahiplendik. İnşallah Bünyan’a uzun yıllar hizmet edecek ve Bünyan’ın çok büyük bir eksiği olan devlet hastanemiz verimli bir şekilde kullanılırsa ilçeye ve bölgeye büyük hizmet edecek."

TİCARET MERKEZİNİN İHALESİ 18 MAYIS’TA

Bünyan Belediyesi olarak yaptıkları Ticaret Merkezi'ne dair de bilgi veren Altun, “Yeni bir kompleks, hemen yanı başında üniversite alanımız var. Meslek yüksekokulunda 3 tane bölüm 500 tane öğrencimiz var. Bunları ve bu hastanedeki günlük sirkülasyonu düşündüğümüzde 2 bin 500 3 bin kişinin burada bir hareketlilik sağlayacağını düşündük. Bünyan Belediyesi olarak bir ticaret merkezi yaptık. İnşallah 18 Mayıs’ta ihalemiz var. 23 tane dükkan oluşturduk, bunları satışa çıkaracağız. Bunlar daha çok eczane, restoran, kafe, çiçekçi veya medikalcilerin oluşturabileceği çok güzel bir ticaret merkezi oluşturduk. Bunu da ilçemize kazandırmaktan mutlu olduk." ifadelerini kullandı.

 İHA