Bugüne dikkat! Tarih verildi – El Nino geliyor!

Meteoroloji tarafından alınan bilgilere göre Türkiye'ye El Nino kışı çok yakın bir tarihte geliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Bugüne dikkat! Tarih verildi – El Nino geliyor!

Meteoroloji'den gelen son bilgiler yine ters köşe yaptıracak cinsten. Uzmanlar yakın tarihte Türkiye’ye El Nino kışının geleceğini söylerken, hava sıcaklıklarının sürekli artış göstermesi şaşırtıyor.

El Nino yazı ile birlikte aşırı sıcakları yaşayan Türkiye’ye bu kez de El Nino kışı uyarısı yapıldı. El Nino kışı ile birlikte çoğunlukla kar yağışının etkili olacağı belirtildi.

Bir süredir ilkbaharı aratmayan hava sıcaklıkları 4 Kasım itibariyle artış gösterdi. Vatandaşlar sürekli değişen havalar karşısında ne giyeceğini, planlarını ne zaman yapacaklarını kestiremiyor.

Uzmanlar bugün yaşanan sıcaklığın kısa süreli olacağını söylüyor.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, 4 Kasım’a dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ökten paylaşımında, ‘4 Kasım'da havalar soğuma öncesi çok ısınacak. Aşırı sıcak olacak. 4 Kasım herkesi şaşırtacak bir gün. Sıcaklık batıda birçok yerde gölgede 30 dereceyi de geçecek. Bu aşırı sıcak hava dalgası kısa süreli...’ ifadelerine yer verdi.

 

Öte yandan uzmanlar 7-10 Kasım tarihlerine dikkat çekti. Bu tarihte ciddi soğukların yaşanacağını aktaran uzmanlar kar yağışlarının da sinyalini verdi.

Bugüne dikkat! Tarih verildi – El Nino geliyor!