Bu tarif ile bayramda kilo almayın – Rafine Şekersiz Şekerpare!

Rafine Şekersiz Şekerpare tarifi size bayramda kilo aldırmayacak. Hafif, çok lezzetli ve rafine şekersiz bu tarife şans verin! Kayserili vatandaşlar bu tarifi araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Bülteninde…

Bu tarif ile bayramda kilo almayın – Rafine Şekersiz Şekerpare!

Ramazan Bayramına saatler kaldı. Ramazan ayının bitişinin kutlandığı Ramazan Bayramı’nda Kayserili vatandaşlar evlerine misafirleri için birçok tatlı çeşidi hazırlıyor. Bayramda kilo aldırmayan hazırladığımız Rafine Şekersiz Şekerpare tarifini çok seveceksiniz. Bu tarifi sadece 1 kaşık yağ ile hazırlayabileceksiniz.

Sizin için derlediğimiz Rafine Şekersiz ve Glutensiz Şekerpare tarifini misafirleriniz çok sevecek. Hafif, lezzetli ve glütensiz bir tarif arıyorsanız bu tarif size göre. İşte o tarif…

Malzemeler

1 yumurta

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı fındık (un haline getirin)

1/2 su bardağı irmik (Glütensiz beslenenler glütensiz irmik ile)

2- 3 çorba kaşığı yulaf unu (Glütensiz beslenenler glütensiz yulaf ile)

1 dolu çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilin ya da vanilya özü

1 çorba kaşığı hurma balı ( ya da hurma özü, dut özü, agave, elma suyu konsantresi seçeneklerinden biri olabilir)

Şerbet için:

1 su bardağı hurma balı ( ya da elma suyu konsantresi)

1 su bardağı su

1 dilim limon

Üzerine:

Fındık

Hazırlanışı

İlk olarak şerbet hazırlanacak. (Bal, limon ve suyu ekleyip kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 3-5 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.)

Bütün toz malzemeler aynı kaba eklenip karıştırılacak.

Bu tarif ile bayramda kilo almayın – Rafine Şekersiz Şekerpare!

Karıştırılan malzemelerin oluşturduğu harcın kıvamı orta yumuşaklıkta olmalı.

Bu tarif ile bayramda kilo almayın – Rafine Şekersiz Şekerpare!

Harcı hazırladıktan sonra ortalama 13 parçaya bölüyoruz. (Her birini 20 gram ölçtüm.)

Bu tarif ile bayramda kilo almayın – Rafine Şekersiz Şekerpare!

Harca yuvarlak şekil verip üzerine çok az bastırın. Üzerine fındığı ekleyip tepsiye dizin. Siz isterseniz (daha sonra şerbet dökeceğiniz için) yağladığınız derin bir fırın kabında da pişirebilirsiniz.

Bu tarif ile bayramda kilo almayın – Rafine Şekersiz Şekerpare!

Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 12 dakika pişiriyoruz.

Piştikten sonra 2-3 dakika sıcağının geçmesini bekledikten sonra bir kepçe yardımıyla ılık şerbeti şekerparelerin üzerine döküyorsunuz.

Bu tarif ile bayramda kilo almayın – Rafine Şekersiz Şekerpare!

1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlı hazır oluyor. Tercih edenler bir gece buzdolabında bekletebilir. (Kıvamı daha güzel oluyor.)

Afiyet olsun. Herkese iyi bayramlar!