'BU ŞEHİR BİR KAÇ DÖNEMDİR ÇARÇUR EDİLMİŞ DAHA TÜRKÇESİ YOK!'

Saadet Partisi Talas ilçe Başkanı Harun TOPRAK katıldığı eylül ayı belediye meclis toplantısında Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın önceki döneme ait itiraf gibi açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

'BU ŞEHİR BİR KAÇ DÖNEMDİR ÇARÇUR EDİLMİŞ DAHA TÜRKÇESİ YOK!'

31 mart yerel seçimlerinde Saadet Partisinden Talas Belediye Başkan adayı olan
 
Mimar Harun Toprak Temmuz ayında yapılan ilçe kongresinde ilçe başkanı seçildikten sonra Talas Belediye meclis toplantılarına katılma kararı aldı. 2 eylül pazartesi günü gerçekleştirilen meclis toplantısında Ali Dağı’nda hızla artan çarpık yapılaşma konusu da ele alındı.
 
“ÖNCEKİ DEÖNEMLE ALAKALI BÖLÜMÜ KAPATIYORUZ”
 
Talas belediye Meclisi toplantısındaki gözlemlerini aktaran Mimar Harun Toprak; İyi Parti grubundan Hasan Özsoy’un dile getirdiği Ali Dağı’nda gerçekleşen çarpık yapılaşmanın asıl sorumlusunun geçmiş dönem belediye başkanı olan Mustafa Palancıoğlu olduğunu, Ali Dağı’nın Palancıoğlu’nun yakınlarına peşkeş çekildiğini ve Ali Dağı’nın bir an önce bu durumdan kurtarılması gerektiğini ifade eden sözleri üzerine, Belediye Başkanı Yalçın’ın büyük bir cesaret ile “Önceki dönemla alakalı bölümü kapatıyoruz. Sadece Ali Dağı ile alakalı değil, bu şehir bir şekilde kaç dönemdir çarçur edilmiş, daha Türkçesi yok.”Dediğini belirtti.
 
“CESARETİN VARSA TV EKRANLARINDA SÖYLE”
 
Mustafa Yalçın’a açık çağrımdır diyen Saadet Partisi Talas ilçe Başkanı Mimar Harun Toprak “Bir Saadet Partili İlçe Başkanı olarak Sayın Yalçın’ın bu çıkışını sadece meclis toplantılarında değil konuk olduğu tv programlarında ya da basın açıklamaları ile milletin huzurunda yapmasını talep ediyorum. Selefinin yanlış iş yapmış olduğunu tasdikleyen bu çıkışı her şeyden evvel bu şehrin geleceğini, mensubu olduklarını partinin menfaate dayalı bir düzen içinde olduğunun en açık delilidir.”
 
“DÜRÜSTÇE MİLLETE HİZMET ETMEK İSTİYORSA SAADET PARTİSİNE GELSİN”
 
Bugün Mustafa Yalçın şahsi olarak bu şehri çarçur etmek istemeyebilir fakat partililerin zorlamasıyla çarçur edilmesine sebep olacaktır. Bu nedenle kendisini yıllardır bir menfaat gözetmeksizin bu partiyi ayakta tutan kişilerden oluşan Saadet Partisine davet ediyorum.
 
Bir Mimar olarak Ali Dağı’nın imarı ile ilgili çözüm önerisi de sunan Harun Toprak; “Ali dağı’nda yapılmış bir imar durumu var bunu geri döndürmek çok zor ama sadece kat sınırı ile değil aynı zamanda emsallerinin de yarı yarıya düşürülmesi ile Ali Dağı’nda villa değil dağ kulübeleri yapılır. Böylelikle hem çarpık yapılaşma önlenir hem de bölgenin dokusuna uygun estetik bir çözüm sağlanmış olur. BÜLTEN